Takaisin

Venetsialaisten ilotulituksista on tehtävä ilmoitus

Julkaisuajankohta 16.8.2023 15.41
Tiedote
Ihmisä katsomassa ilotulitusta

Pohjois-Karjalassa ilmoitus tarvitaan ja se on tehtävä pelastuslaitokselle viikkoa ennen ilotulitteiden ampumista.

Venetsialaisia vietetään erityisesti Länsi-Suomen rannikkoalueella, mutta perinne on levinnyt myös Itä-Suomeen. Venetsialaisilla tarkoitetaan mökkeily- ja veneilykauden päätösjuhlaa. Venetsialaisia pidetään myös veden, tulen ja valon juhlana ja juhlaan on perinteisesti kuulunut ilotulitteiden ampuminen.

Osassa Suomea venetsialaisissa saa ampua ilotulitteita yleisellä luvalla klo 18 - 24 välisenä aikana ja osassa taas tarvitaan ilmoitus ennen aiottua käyttöä. Pohjois-Karjalassa ilmoitus tarvitaan ja se on tehtävä pelastuslaitokselle viikkoa ennen ilotulitteiden ampumista.

-Yksityisille kuluttajille tarkoitettujen Ilotulitteiden käytöstä pitää tehdä etukäteen ilmoitus pelastusviranomaiselle ja vastaavasti ilotulitusnäytöksen järjestämisestä ilmoitus tehdään poliisille, riskienhallintapäällikkö Janne Halonen tähdentää.

Pelastusviranomainen tekee ilmoituksen perusteella asiasta päätöksen, jossa voidaan asettaa käytölle tarpeellisia ehtoja tai kieltää ilotulitteiden käyttö, jos siitä aiheutuu erityistä vaaraa. Päätös on maksullinen ja siitä peritään pelastuslaitoksen hinnaston mukainen maksu, 74 euroa (alv 0 %).

Tee ilmoitus

Pohjois-Karjala

Uusimmat