Takaisin

Vain toimiva palovaroitin pelastaa

Julkaisuajankohta 30.11.2021 9.10

Yksi tai useampi palovaroitin on halpa henkivakuutus. Huolehdi varoittimien hankinnasta ja etenkin niiden toimintakunnosta.

Tulipalon syttyessä jokainen sekunti on tärkeä. Palovaroitin havaitsee savun ja hälyttää ennen kuin aistimme tai havaitsemme yhtään mitään. Pienikin palonalku täyttää todella nopeasti huoneet savulla. Toimiva ja oikein sijoitettu palovaroitin varoittaa ja myös herättää sinut.

Yksi tai useampi palovaroitin on halpa henkivakuutus. Huolehdi varoittimien hankinnasta ja etenkin niiden toimintakunnosta.

1.12. vietetään kaikissa Pohjoismaissa palovaroitinpäivää. Tänään on hyvä päivä tarkistaa palovaroittimen toimivuus niin kotona kuin työpaikallakin. Palovaroittimessa on painike varoittimen toiminnan testausta varten. Hyvä tapa on testata toiminta kuukausittain. Autathan tarvittaessa myös läheistäsi varoittimien kunnon tarkastuksessa.

Palovaroitin toimii yleensä paristoilla. Pariston tyhjenemisestä varoitin varoittaa säännöllisin, lyhyin varoitusäänin, tai yhtenäisellä varoitusäänellä. Paristo on tällöin vaihdettava välittömästi. Vaihda paristo kerran vuodessa tai varmista monivuotisen pariston toiminta.

Palovaroitin tulee uusia määräajoin, noin 5–10 välein valmistajan ohjeesta riippuen.
Varmistathan, että kotisi palovaroittimet toimivat!

Tee palometri ja vastaa paloturvallisuuskysymyksiin 

Kodin turvallisuuden tarkistuslista 

Länsi-Uusimaa

Uusimmat