Takaisin

Tulipalo ravintolassa Porvoon vanhassa kaupungissa

Julkaisuajankohta 10.8.2022 23.40
Tiedote

Porvoon vanhassa kaupungissa palaa ravintolakiinteistö. Itä-Uudenmaan pelastuslaitos sai hälytyksen tehtävästä keskiviikkona 10.8. noin kello 22.15.

Kello 3.45

Vanhan Porvoon ravintolapalon sammutus- ja raivaustyöt jatkuvat pitkään.

Ravintolakiinteistössä Vanhassa Porvoossa keskiviikkoiltana 10.8. syttyneen tulipalon sammutus- ja raivaustyöt jatkuvat torstaiaamuun asti. Tulipalo ei enää leviä.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen palontutkinnan alustavan arvion mukaan palo on lähtenyt ravintolakiinteistön hormista. Palo levisi nopeasti vanhan puurakennuksen välipohjassa. Tutkinta kohteessa jatkuu, kun palo on sammutettu.

Koko kiinteistön pohjoispääty on kärsinyt mittavia palon ja sammutusveden aiheuttamia vahinkoja. Suurimmat vahingot ovat ravintola Meat Districtin, Ani’s cafén sekä koti- ja keittiöliike Welmansin tiloissa. Sammutustöissä on jouduttu purkamaan muun muassa kattorakenteita.

Enimmillään noin 20 yksikköä koko itäiseltä Uudeltamaalta osallistui sammutustöihin.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen onnettomuuden aikainen viestintä päättyy.

 

klo 2.33

Vanhan Porvoon ravintolapalon eteneminen on saatu pysäytettyä toistaiseksi.

Vanhassa Porvoossa sijaitsevassa ravintolakiinteistössä keskiviikkoiltana syttyneen tulipalon eteneminen on saatu pysäytettyä. Palo on levinnyt vanhan puurakennuksen yläpohjassa.

Rakennus on kärsinyt laajoja palo- ja vesivahinkoja ainakin ravintola Meat Districtin, Ani’s cafén sekä koti- ja keittiöliike Welmansin tiloissa. Palo ei ole aiheuttanut henkilövahinkoja.

Palo aiheuttaa edelleen savuhaittaa Porvoon keskustassa. Alueella liikkumista tulee välttää. Itä-Uudenmaan pelastuslaitos ohjeistaa lähikiinteistöjen ja yritysten omistajia. Tulipalon läheisyydessä sijaitseviin kiinteistöihin ei saa mennä omin päin. Läheisestä hotellista siirrettiin alle 10 henkilöä varamajoitukseen jo aiemmin illalla.

Sammutustöissä on parikymmentä pelastusyksikköä.

Poliisi tutkii tulipalon syttymissyytä.

klo 1.15

Ravintolapalon sammuttaminen Vanhassa Porvoossa jatkuu koko yön.

Vanhassa Porvoossa sijaitsevassa ravintolakiinteistössä keskiviikkoiltana syttynyttä tulipaloa sammutetaan edelleen. Palo leviää rakennuksen välipohjassa ja tällä hetkellä sammutustöiden tavoitteena on estää palon leviäminen rakennuksessa.

Palosta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja, mutta rakennus tulee kärsimään merkittäviä palo- ja vesivahinkoja.

Pelastuslaitos on yhteydessä lähellä tulipaloa sijaitsevien kiinteistöjen ja yritysten omistajiin. Kiinteistöihin ei saa mennä omin päin.

Sammutustöissä on parikymmentä pelastusyksikköä.

 

Kello 0.20

Vanhassa Porvoossa sijaitsevan ravintolakiinteistön tulipalon sammutus jatkuu edelleen.

Palo rajattiin aiemmin ullakkotilaan, mutta se on lähtenyt uudestaan leviämään saman kiinteistön alakertaan. Palo ei ole levinnyt muihin kiinteistöihin.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta keskiviikkoiltana 10.8. kello 22.15.

Tulipalosta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja. Sen sijaan kiinteistö tulee kärsimään mittavia palo- ja vesivahinkoja.

Palosta aiheutuu savuhaittaa Porvoon keskusta-alueella. Pelastuslaitos kehottaa ihmisiä välttämään liikkumista lähialueella. Asukkaita kehotetaan sulkemaan ikkunat ja ovet sekä sammuttamaan ilmanvaihdon.

Sammutustöissä on parikymmentä pelastusyksikköä.

 

Kello 23.25

​​​​​​​Palo on rajattu rakennuksen ullakkotiloihin. Palossa ei ole aiheutunut henkilövahinkoja, mutta rakennus tulee kärsimään palo- ja vesivahinkoja. Palosta aiheutuu savuhaittaa Porvoon keskusta-alueella.

Liikenne on katkaistu Välikadulla ja Jokikadulla. Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys huolehtii alueen asukkaista ja läheisen hotellin vieraista.

Artikkelia päivitetään.

Itä-Uusimaa

Uusimmat