Takaisin

Tule turvallisuuden tekijäksi - liity VPK:n!

Julkaisuajankohta 22.11.2023 14.34
Tiedote
Päivä Paloasemalla 25.11.2023 -mainoskuva, jossa kaksi pelastusalan henkilöä sekä piirroshahmoja.

Suomessa vietetään paloturvallisuusviikkoa 25.11. - 1.12.2023. Paloturvallisuusviikon aloittaa Päivä Paloasemalla -tapahtuma lauantaina 25.11. Pirkanmaallakin on 25 paloasemaa avoinna, jotta ihmiset pääsevät tutustumaan vapaaehtoisten palokuntien toimintaan.

VPK-toiminnasta kiinnostuneilla onkin nyt hyvä mahdollisuus tutustua oman paikkakuntansa palokuntaan. Tapahtumissa esitellään palokunnan toimintaa ja kalustoa sekä annetaan turvallisuusneuvontaa ja esimerkiksi alkusammutuskoulutusta. Myös lapset on huomioitu eri paloasemien ohjelmissa.

Kampanjapäivällä pyritään aktivoimaan uusia palokuntalaisia mukaan toimintaan. VPK:n liittyminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta ja hälytystoiminnan ohella useilla sopimuspalokunnilla on myös muuta toimintaa.

Myös nuorten tietämystä VPK:sta harrastusmahdollisuutena halutaan lisätä. VPK:ien nuoriso-osastoissa oppii paljon hyödyllisiä arjen turvallisuustaitoja ja opitaan toimimaan yhdessä toisten kanssa. Lisäksi VPK-toiminta on kaikille maksutonta!

Yhteistyö välttämätöntä

Vapaaehtoisten palokuntien ja pelastuslaitosten sivutoimisen henkilöstön rooli on tärkeä yhteiskunnan palvelujärjestelmässä. Sopimuspalokunnat tukevat pelastuslaitosta pelastustoimen ja ensihoidon tehtävissä, esimerkiksi erilaisissa onnettomuuksissa.

Pirkanmaalla pelastuslaitoksella on yhteistoimintasopimus lähes 50:n VPK:n kanssa. Noin 700 vakituisen työntekijän lisäksi yli 1000 vapaaehtoisen sopimuspalokuntalaisen työpanos onkin varsin merkittävä voimavara.

Lisätietoja:

Tapahtumapäivänä lauantaina 25.11. avoinna olevat paloasemat näet mm. osoitteesta: Paloasemat kartalla 2023 - Paloturvallisuusviikko

Lisäksi VPK:ien omilla ja Pirkanmaan pelastuslaitoksen Facebook-sivuilla julkaistaan tietoa tapahtumista ja avoinna olevista paloasemista. Huom. Ruoveden VPK ei järjestä Päivä Paloasemalla -tapahtumaa, vaan osallistuu edellisenä iltana perjantaina 24.11. Ruoveden joulunavaustapahtumaan klo 16-18.

Pirkanmaa

Uusimmat