Takaisin

Tampereen palomuseo avoinna viitenä keskiviikkona kesä-heinäkuussa

Julkaisuajankohta 24.6.2024 13.36
Tiedote
Palomuseon logo maalattuna seinään.

Tampereen palomuseo on Pirkanmaan pelastuslaitoksen ylläpitämä erikoismuseo, joka kertoo mielenkiintoisin kuvin, esinein ja videoin pelastuslaitoksen historiasta. Museo on nyt auki viitenä perättäisenä keskiviikkona 19.6.-17.7. välisenä aikana kello 13-16. Museoon on vapaa pääsy.

Haluatko nähdä palomiehen tai ensihoitajan varusteita eri aikakausilta? Tiesitkö, että aikanaan palokunta vastasi myös Tammerkosken sorsien ruokkimisesta - ja sitä varten rakennettiin jopa oma pullanpilkkomiskone? Palokunnassa on vuosien varrella ollut paljon tarinoita, tehtäviä ja tilanteita. Tampereen Palomuseon näyttely ulottuu Tampereen vakinaisen palokunnan perustamisesta vuonna 1898 aina nykypäivään saakka.

Museo sijaitsee Tampereen keskuspaloasemalla osoitteessa Satakunnankatu 16. Vuonna 1908 valmistunut keskuspaloasema on Wivi Lönnin suunnittelema historiallinen rakennus, josta käsin tamperelaisten arkea on turvattu jo yli 115 vuoden ajan.

Tampereen keskuspaloaseman Palomuseo on avoinna yleisölle 19.6.-17.7. välisenä aikana joka keskiviikko kello 13-16. Sisäänkäynti on paloaseman pääportilta katsoen rakennuksen oikealta puolelta B-ovesta. Pyydämme kävijöitä huomioimaan, että Palomuseo sijaitsee kellarikerroksessa, joten sinne ei ole esteetöntä kulkua. Museoon on vapaa pääsy!

Pirkanmaa

Uusimmat