Takaisin

Tampereen keskustassa alkaa mittava katutyö — pelastuslaitos kehottaa erityiseen varovaisuuteen Keskuspaloaseman läheisyydessä

Julkaisuajankohta 6.4.2023 13.17
Tiedote
Paloauto liikennevaloristeyksessä Tampereen keskustassa, jossa alkamassa rakennustyö.

Rongankadun, Satakunnankadun ja Lapintien risteykseen aletaan rakentaa kiertoliittymää, ja Rongankadulle pyöräilyn pääreittiä. Työt alkavat pääsiäisen jälkeisenä tiistaina 11.4.2023 ja jatkuvat marraskuulle.

Tampereen kaupunki on aiemmin tiedottanut, että rakennustyöt aiheuttavat haittaa alueen ajoneuvo-, jalankulku- ja polkupyöräliikenteelle, ja alueen katujen pysäköintipaikkoja poistetaan käytöstä. Lisäksi ajoneuvoliikenne ohjataan tarvittaessa kiertoteille vaiheittain; jalankulkijoille ja pyöräilijöille järjestetään työn aikana turvalliset kulkureitit työmaa-alueen ohi.
 
Pelastuslaitoksen toiminta Keskuspaloasemalla jatkuu normaaliin tapaan myös rakennustöiden aikana. Hälytysajoneuvoliikenteen sujuvuuden ja yleisen turvallisuuden varmistamiseksi, pelastuslaitos kehottaakin erityiseen varovaisuuteen Keskuspaloaseman läheisyydessä liikuttaessa.

— Keskuspaloaseman yksiköt lähtevät asemalta hälytyksiin aivan, kuten tähänkin asti. Risteysalueet suojateineen tulee pitää esteettöminä, ja muun liikenteen on tärkeää huomioida myös Pellavatehtaankadun puoli, josta myös lähtee raskasta kalustoa hälytyksille, kertoo palopäällikkö Jyrki Paunila.

Pelastuslaitokselta uskotaan liikennejärjestelyjen toimivan myös rakennustöiden aikana, kunhan kaikki noudattavat yhteisiä pelisääntöjä. Ja aina kun se on vaan mahdollista, kannattaa työmaa-alue pyrkiä kiertämään muita kulkureittejä käyttäen.

Pirkanmaa

Uusimmat