Takaisin

Pirkanmaan hyvinvointialueelta paloautoja ja -kalustoa Ukrainaan

Julkaisuajankohta 17.2.2023 8.30
Tiedote
Kaksi punaista paloautoa Tampereen keskuspaloaseman pihassa. Ajoneuvojen kyljissä EU:n lipputarrat. Ajoneuvojen edessä seisoo neljä mieshenkilöä virkavaatteissaan.
Pirkanmaalta lahjoituksen matkaan lähettivät (vas.) huoltoasentajat Reijo Litmanen ja Tomi Yrjänäinen sekä pelastuspäälliköt Kari Alanko ja Matti Isotalo.

Pirkanmaan pelastuslaitokselta lahjoitetaan jo aktiivikäytöstä vapautuneet, mutta käyttökuntoiset pelastustoimen pelastusyksiköt Ukrainan pelastusviranomaisille.

Ajoneuvojen lisäksi nyt lähtevään lahjoitukseen sisältyy mm. sammutusasuja, aggregaatteja sekä muuta pelastusvälineistöä. Omalta osaltaan paloautojen lahjoituksia ovat tukeneet varaosien ja huoltojen osalta Veho Tampere ja Scania Tampere.
 
Pirkanmaalaiset paloautot kalustoineen lähtivät Tampereen keskuspaloasemalta keskiviikkona 15.2. Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselle, joka myös lahjoittaa palokalustoa Ukrainaan.

Sisäministeriö järjestää yhteisen tiedotustilaisuuden 17.2. klo 8.30 Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksella 

Tiedotustilaisuudessa sisäministeri Krista Mikkonen pitää puheenvuoron Ukrainaan lähtevästä siviilipuolen materiaaliavusta. Tämän jälkeen lahjoitettavat ajoneuvot sekä pelastusvälineistö toimitetaan perille Ukrainaan sisäministeriön pelastusosaston organisoimana EU:n pelastuspalvelumekanismin (Union Civil Protection Mechanism) kautta.

Tilanne Ukrainassa ja maan pelastustoimessa on erittäin vaikea ja avun tarve on suuri 

Pelastuslaitos onkin jo aiemmin osallistunut Ukrainan pelastus- ja terveystoimen avustamiseen ja nyt toteutuva lahjoitus on neljäs Pirkanmaalta. Viime keväänä myös Pirkanmaan alueen sopimuspalokuntia osallistui lahjoitukseen, joka sisälsi mm. sammutusasuja, saappaita, letkuja, pelastusvälineistöä sekä ensihoidolle defibrillaattoreita, erilaisia siirtovälineitä ja sidostarvikkeita. Joulukuussa Ukrainaan lahjoitettiin ambulanssi ja tämän vuoden alkupuolella pelastushenkilöstölle talvivarusteita sekä pelastusvälineistöä.
 
Lisätietoja Pirkanmaan lahjoituksesta: 
pelastuspäällikkö Matti Isotalo, p. 0400 200 088

Pirkanmaa

Uusimmat