Takaisin

Pientalojen itsearvioinneilla parannetaan asumisen turvallisuutta

Julkaisuajankohta 2.2.2024 13.46
Tiedote
Pientalon paloturvallisuusopas ja Pirkanmaan pelastuslaitoksen vaakunatunnus.

Pirkanmaan alueella sattuvista asuinrakennusten tulipaloista noin 60 % on ihmisen aiheuttamia. Pelastuslaitos pyrkii pientalojen itsearvioinnilla parantamaan asumisen paloturvallisuutta sekä opastamaan asukkaita turvallisuuden parantamiseksi. Helmikuussa 19 000 taloutta Pirkanmaalla saa pelastuslaitokselta itsearviointikirjeen.

Pientalojen itsearviointiväli on viisi vuotta, ja tänä vuonna noin 19 000 taloutta Pirkanmaalla saa itsearviointia koskevan kirjeen. Kirjeestä löytyy turvallisuusopas sekä ohjeet itsearvioinnin tekemiseen. Itsearviointi on osa sähköisten palveluiden kehittämistä, ja tällä valvonnan muodolla pystytään saavuttamaan suuri määrä pientalojen asukkaita nopeasti ja tehokkaasti. Turvallinen asuminen on meidän jokaisen asia!

Tänä vuonna pientalojen itsearvioinnin palautuspäivä on 29.2.2024. Palauttamalla lomakkeen sähköisesti voi tänä vuonna osallistua myös paloturvallisuustuotteiden arvontaan. Perinteinen palotarkastus suoritetaan kohteisiin, joista arviointilomaketta ei palauteta määräajassa.

Lisätiedot:

Palotarkastaja Henna Ukskoski
041 730 2444 / pel.itsearvioinnit(at)pirha.fi

Pirkanmaa

Uusimmat