Ajankohtaisiin

Pelastuslaitos lahjoittaa sammutusauton ja välineistöä Ukrainaan

Julkaisuajankohta 9.3.2022 14.27

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos lahjoittaa Ukrainaan sammutusauton varusteineen sekä kypäriä, sammutusasuja, kauhapaareja, hydrauliset välineet ja kaksi generaattoria. Sotatoimien kohteeksi joutuneessa maassa on suuri tarve pelastus- ja ensihoitovälineistölle.

- Pelastuslaitoksemme lahjoittama sammutusauto on käyttökelpoinen ja siisti vuonna 2000 käyttöönotettu auto. Se olisi ollut eteenpäin myytävän kaluston listalla mutta päätyy nyt tärkeään käyttöön kriisialueelle, toteaa pelastuslaitoksen tekninen päällikkö Petteri Ranta.

- Olemme keränneet vakinaisilta paloasemiltamme varusteita, joita Ukrainassa nyt tarvitaan. Henkilöstö on ollut aktiivisesti mukana. Pelastusalalla on vahva kansainvälinen yhteisö, virkaveljiä toisissakin maissa autetaan, jos vain mahdollista. Olemme olleet tarkkoja siitä, että kaikki lahjoitettava välineistö on käyttökelpoista ja työkykyistä. Ne menevät humanitaariseen käyttöön ihmisten auttamiseen vaikeassa tilanteessa, Ranta sanoo.

Pelastuslaitokset ympäri maan ovat lahjoittaneet ajokalustoa ja välineistöä Ukrainaan. Sisäministeriö koordinoi Suomen pelastuslaitoksilta lahjoitettavaa apua ja huolehtii EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta, että apu menee oikeille vastaanottajille. Annettava apu on Ukrainan pelastustoimen toimittaman tarvelistan mukaista. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK kerää sopimuspalokuntien lahjoituksia.

- Pelastuslaitoksemme resurssit eivät valitettavasti riitä kansalaisten avustusten vastaanottamiseen. Toivomme, ettei paloasemillemme tarjota avustuksia vaan ne toimitetaan muiden keräysten kautta. Luotettavien avustusjärjestöjen välityksellä voi lahjoittaa rahallista katastrofiapua alueelle, siten apu vastaa parhaiten tarvetta kohdemaassa, toteaa Petteri Ranta.

Paloauto paloaseman pihalla.

Länsi-Uusimaa