Takaisin

Myrskylän metsäpalon sammutus jatkuu

Julkaisuajankohta 16.5.2023 9.29
Tiedote
Metsäpaloalue

Päivitetty 16.5. klo 13.45: Tilanne on rauhoittunut, sammutuksen ja jälkivalvonnan odotetaan kestävän jopa vuorokausia.

16.5. klo 13.45

Sammutustyöt Myrskylän Kankkilassa maanantaina syttyneessä metsäpalossa keskittyvät kytevien alueiden sammutukseen ja palaneen alueen valvontaan.
Paikalla on tiistai-iltapäivänä noin 10 yksikköä Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta ja alueen sopimuspalokunnista.

Maastopalon sammuttaminen kokonaan ja alueen jälkivalvonta kestää yleensä useita vuorokausia. Palo voi jäädä kytemään maan pinnan alle ja syttyä uudestaan.

Myrskylän lähes 40 hehtaarin kokoinen metsäpalo on laajuudeltaan Itä-Uudenmaan suurin ainakin 20 vuoteen. Suomen suurimpia lähihistorian metsäpaloja ovat Kalajoen metsäpalo vuonna 2021 (227 ha) ja Muhoksen metsäpalo vuonna 2020 (noin 250 ha). Etelä-Suomen suurimpiin metsä- ja maastopaloihin kuuluu vuoden 2017 maastopalo Hangon Syndalenissa (noin 100 ha).

Uudellamaalla on tiistaina kello 13.30 voimassa metsäpalovaroitus. Tällöin nuotion tai muun avotulen sytyttäminen ulkona on kielletty. Luonnossa liikkuessa kannattaa olla varovainen: kuiva maasto voi syttyä myös esimerkiksi tupakantumpista, työkoneen kipinästä tai pysäköidyn auton kuumasta katalysaattorista. Tämän hetkisen tiedon mukaan Myrskylän metsäpalo sai alkunsa metsäkoneesta.

Lisätietoa tulen käsittelystä ja avotulesta (pelastustoimi.fi)

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos haluaa tässä vaiheessa kiittää kaikkia tehtävään osallistuneita pelastuslaitoksia, sopimuspalokuntia, Puolustusvoimia ja Rajavartiolaitosta.

Tiedotamme lisää Myrskylän metsäpalosta, jos tilanne vaatii.

16.5. klo 9.30

Yöllä toiminta on keskittynyt paloalueen hallintaan. Sammutustöihin osallistuu tällä hetkellä yhteensä 10 yksikköä Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta ja alueen sopimuspalokunnista. Paikalla on myös Etelä-Savon pelastuslaitoksen raskas metsäpaloihin erikoistunut sammutusyksikkö.

Paloalue on edelleen lähes 40 hehtaaria, mutta palo ei leviä. Kyseessä on laajin metsäpalo Itä-Uudellamaalla ainakin koko alueellisen pelastustoimen toiminta-aikana, eli lähes 20 vuoteen.

Enimmillään tehtävään osallistui noin 30 yksikköä. Apua saatiin naapurilaitoksilta sekä Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen helikoptereilta.
 

Itä-Uusimaa

Uusimmat