Takaisin

Loviisan uuden pelastusaseman rakentaja valittiin

Julkaisuajankohta 27.12.2023 11.27
Tiedote
paloauton kalustoa kuvattuna sivulta

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus on valinnut Loviisan uuden pelastusaseman rakennusurakoitsijaksi Uudenmaan Rakennus & Putkitus Oy ja Vexatec Oy -ryhmittymän.

Pelastusaseman urakkatarjoukset käsiteltiin hyvinvointialueen aluehallituksessa 21.12.2023. Tarjouskilpailussa jätettiin kuusi tarjousta.

Aluehallitus päätti valita urakoitsijaksi kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouspyynnön mukaisen tarjouksen jättäneen urakoitsijan: Uudenmaan Rakennus & Putkitus Oy ja Vexatec Oy -ryhmittymän.

Loviisan uuden pelastusaseman rakentaminen on tarkoitus aloittaa keväällä 2024. Rakennuksen suunnitellaan valmistuvan alkusyksystä 2025. Rakentamiseen varattu budjetti on 9 miljoonaa euroa. Tarjouskilpailussa saatiin määräaikaan mennessä kuusi tarjousta, joiden hintahaitari on 8,3–10,6 miljoonaa euroa.

Hinnan lisäksi tärkeää on kokemus

Hanke on niin sanottu SR- eli suunnittele ja rakenna-urakka. Urakoitsija suunnittelee hyvinvointialueen hankesuunnitelman pohjalta ja rakentaa aseman valmiiksi. Hankesuunnitelma hyväksyttiin aluehallituksessa elokuussa 2023.

Tarjouksia arvioidessa painotettiin hinnan lisäksi referenssejä ja kokemusta vastaavantyyppisistä hankkeista sekä urakoitsijan taloudellista asemaa, esimerkiksi liikevaihtoa ja luottoluokitusta.

Poliisi saman katon alle

Kyseessä on Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen ensimmäinen oma uudisrakennushanke. Tontti sijaitsee Loviisan uudella teollisuusalueella, ja se vuokrataan 50 vuodeksi Loviisan kaupungilta.

Uusi pelastusasema korvaa nykyisen, Loviisan keskustassa sijaitsevan vanhan aseman, joka on rakennettu 1950- ja 1980-luvulla. Aseman tilat ja kunto eivät täytä modernin pelastusaseman kriteerejä. Myös sijainti ydinkeskustassa lähellä kouluja on haasteellinen.

Asemalle sijoitetaan Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen pelastustoiminta, ensihoito sekä toimisto- ja koulutustiloja. Lisäksi saman katon alle muuttaa Itä-Uudenmaan poliisin Loviisan toimipiste.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallituksen päätöstiedote 21.12.2023

Uusimmat