Takaisin

Lapinjärven uusi pelastusasema vihittiin käyttöön

Julkaisuajankohta 20.1.2023 16.50
Tiedote
Kaksi paloautoa paloaseman edustalla.

Lapinjärven uusi pelastusasema on valmis ja otettu käyttöön. Asema avattiin juhlallisin menoin perjantaina 20.1.2023, mutta sitä on jo ehditty käyttää kymmenissä hälytystehtävissä.

Pelastusaseman on rakennuttanut paikallinen Villikka & Enqvist Invest Oy, ja rakentamiseen kului noin 9 kuukautta. Itä-Uudenmaan hyvinvointialue, johon Itä-Uudenmaan pelastuslaitos kuuluu, vuokraa rakennuksen 20 vuodeksi.

Asema on 550 neliömetrin kokoinen ja siihen mahtuu kolme ajoneuvoa. Ajoneuvohallin lisäksi rakennuksesta löytyy muun muassa pesutilat ajoneuvoille, vaatteille ja varusteille, suihku- ja saunatilat sekä yhdistetty keittiö ja oleskeluhuone. Moderni asema on huomattava parannus vanhaan, vuonna 1961 rakennettuun asemaan. Myös sijainti Loviisantien varrella on käytännöllisempi ja turvallisempi. Vanha asema sijaitsi koulun vieressä kirkonkylän keskustassa.

Lapinjärvellä toimii Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen sivutoiminen palokunta, ja pelastustoimintaan osallistuu aktiivisesti parikymmentä henkilöä. Uusia mahtuu aina mukaan.

Alueellisen varautumis- ja turvallisuuslautakunnan puheenjohtaja Satu Lindgren avasi aseman perinteisesti katkaisemalla paloletkun. Pelastuspäällikkö Mika Kynsijärvi ja Lapinjärven sivutoimisen palokunnan ryhmänjohtaja Maria Helgars avusti.

Lapinjärven uusi aseman sijainti Loviisantie 55:ssä on erinomainen liikenneyhteyksiltään. Kuvan kaksi oikeanpuolista autoa sekä ajoneuvohallissa parkissa oleva säiliöauto kuuluvat aseman vakiokalustoon.

Lapinjärven uuden aseman kuntosali auttaa ylläpitämään pelastustoiminnassa tärkeää fyysistä kuntoa.

Uusimmat