Ajankohtaisiin

Kunniakirja Porvoonjoesta henkilön pelastaneelle järjestyksenvalvojalle

Julkaisuajankohta 8.9.2022 14.52
Tiedote
Ilkka Eskelinen, Kevin Nieminen ja Peter Johansson
Palomestari Ilkka Eskelinen, palkittu Kevin Nieminen ja pelastusjohtaja Peter Johansson. Kuva: Mika Laine/Itäväylä

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos on myöntänyt kunniakirjan järjestyksenvalvoja Kevin Niemiselle, joka toiminnallaan todennäköisesti pelasti Porvoonjokeen hypänneen henkilön elokuisena yönä 2022.

Pelastuslaitos sai 12.8.2022 kello 3.45 vesipelastustehtävän, jossa ilmoitettiin henkilön hypänneen Porvoonjokeen Porvoon keskustan alueella.

Alkutietojen mukaan sivullinen järjestyksenvalvoja oli hypännyt henkilön perään jokeen ja kannatteli tätä pinnalla. Pelastuslaitoksen ja poliisin yksiköiden saapuessa kohteeseen järjestyksenvalvoja ja kolmas henkilö oli saanut veden varaan joutuneen henkilön pois vedestä.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen kunniakirja voidaan myöntää tunnustukseksi rohkeasta tai neuvokkaasta toiminnasta, jolla toisen ihmisen terveyttä tai omaisuutta on pelastettu uhkaavasta vaarasta.

 Silminnäkijähaastattelujen perusteella on todennäköistä, että järjestyksenvalvoja pelasti henkilön hengen hyppäämällä tämän perässä jokeen ja kannattelemalla henkilöä pinnalla, kunniakirjaa esittänyt palomestari Ilkka Eskelinen toteaa. Teko osoittaa vilpitöntä auttamisen halua, jopa oman henkilökohtaisen turvallisuuden kustannuksella.

Uusimmat

Kimmo Kohvakka. Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 21.9.2023 14:32
Kolumni
Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 14.9.2023 9:06
Pelastajia menossa sisälle rakennukseen. Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 12.9.2023 10:30