Ajankohtaisiin

Huolehdi kesämökin osoitenumeron näkyvyydestä

Julkaisuajankohta 16.6.2022 14.54
Tiedote

Näyttääkö mökkisi osoitenumerointi kuvan mukaiselta? Löydätkö kuvasta osoitenumeron? Osaisivatko pelastajat ja ensihoitajat kääntyä oikealle tielle, jos olisivat tulossa hätätilanteessa auttamaan? Entä jos olisikin vielä sateista ja pimeää? 

Katso kesämökkisi osoitenumeroa vieraan silmin – löytääkö ensi kertaa paikalle tuleva helposti perille? Selkeä osoitenumerointi erottuu taustastaan ja näkyy hyvin tielle asti kaikkina vuoden ja vuorokauden aikoina. Rakennuksen omistaja vastaa kiinteistön osoitenumeron näkyvyydestä. 

Laita hätänumero ja osoitetiedot näkyvälle paikalle

Hätäkeskuslaitoksen verkkosivuilta voit tulostaa lomakkeen, johon voit kirjata mökkisi osoitteen, sijainnin ja parhaan reitin perille. Kiinnitä lomake mökillä näkyvään paikkaan, jotta myös vieraat osaavat tarvittaessa soittaa apua oikeaan osoitteeseen. 

Suosittelemme 112 Suomi -sovelluksen lataamista puhelimeen. Sen kautta hätänumeroon soittaessa sijaintitieto välittyy automaattisesti hätäkeskukseen. Sovelluksesta voit myös tarkistaa mökkisi sijaintikoordinaatit.

Jos mökkisi sijaitsee saaressa, mieti millä tavoin voit parhaiten ohjata avun saareen, tarvittaessa myös pimeällä. Pelkkä saaren nimi ei riitä. Saman nimisiä saaria voi olla useita samalla seudulla. 

Talven jälkeen on hyvä myös tarkistaa, että mökin palovaroittimet ovat toimintakunnossa ja ensiaputarvikkeet ajan tasalla. Tulisijojen lämmitys kannattaa aloittaa ensin pienillä puumäärillä. Katso vinkit turvalliseen mökkeilyyn

Muistathan, että vaikka mökillä on tarkoitus rentoutua, turvallisuusasioista ei kannata luistaa. Turvallista ja hyvää mökkeilyä!
 

Länsi-Uusimaa

Uusimmat

Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 18.1.2023 13:42
Tiedote
sisäministeriösosiaali- ja terveysministeriö Pelastustoimi, 17.1.2023 12:31
Pelastaja saapuu tehtäväpaikalle. Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 3.1.2023 9:14