Tillbaka

Se till att sommarstugans adressnummer är synligt

Utgivningsdatum 16.6.2022 14.54
Pressmeddelande

Ser adressnumreringen till din stuga ut som på bilden? Hittar du adressnumret på bilden? Skulle räddare och akutvårdare hitta rätt väg om de skulle komma för att hjälpa i en nödsituation? Vad om det är regnigt och mörkt?

Se på din sommarstugas adressnummer med en gästs ögon - hittar man fram för första gången? Ett tydligt adressnummer sticker ut från bakgrunden och är väl synlig fram tills vägen alla tider på året och dygnet. Byggnadens ägare ansvarar för synligheten av fastighetens adressnummer.

Lägg nödnumret och adressinformationen på en synlig plats

Nödcentralens hemsida kan du hitta och skriva ut en blankett var du kan fylla i din sommarstugas adress, position och den bästa vägen fram. Lägg blanketten på en synlig plats i stugan så att även gästerna vid behov kan ringa efter hjälp till rätt adress.

Vi rekommenderar att du laddar ner 112 Suomi applikationen till din telefon. När du ringer nödnumret skickas din positionsinformation automatiskt till nödcentralen. Du kan också kontrollera din sommarstugas koordinater med appen.

Fundera hur du på bästa sätt kan styra hjälpen fram ifall din stuga ligger på en ö, även i mörkret. Endast namnet på ön räcker inte. Det kan finnas flera öar med samma namn in samma område.

Efter vintern är det också bra att kontrollera att stugans brandlarm fungerar och att förstahjälps utrustningen är i skick. Det är en bra idé att börja värma eldstäder med små mängder ved först. Se tips för tryggt boende på stugan.
 

Länsi-Uusimaa

Det senaste