Takaisin

Väestönsuojien rakentamista koskevia säännöksiä kevennetään

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 9.2.2016 14.59
Tiedote

Sisäministeriö on asettanut hankkeen, jonka tavoitteena on tarkistaa väestösuojien rakentamista koskevia säännöksiä. Hanke on osa asuntorakentamisen kustannuksien keventämistä, ja sillä toteutetaan hallituksen norminpurun kärkihanketta.

Hanke liittyy Sipilän hallitusohjelman asuntopoliittisiin toimiin, joilla pyritään lisäämään asuntotonttituotantoa ja alentamaan rakentamisen kustannuksia. Tavoitteena on hallitusohjelman mukaisesti purkaa rakentamisen normeja esimerkiksi väestönsuojien ja pysäköintipaikkojen osalta, jotta rakentamisen kustannukset ja byrokratia kevenisivät.

Hankkeessa valmistellaan rakentamisen kustannusten alentamiseksi tarpeelliset väestönsuojien rakentamista koskevat säädösmuutokset. Säädösmuutokset koskisivat vain uusia rakennushankkeita ja niiden valmistelussa otetaan huomioon väestön suojaamisen edellyttämät välttämättömät tarpeet.

- Normien purkaminen on yksi hallituksen läpileikkaavista tavoitteista. Suomen on kuljettava ketterämpään suuntaan. Väestönsuojien rakentamisvelvoitteen keventäminen vähentää rakentamisen kustannuksia. Uudistuksessa pidetään kuitenkin huoli myös väestön suojaamisen tarpeista, sisäministeri Petteri Orpo kertoo.

Asiaa koskeva hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle syysistuntokaudella 2016, ja muutetut säännökset voisivat tulla voimaan vuoden 2017 aikana.

Lue lisää hankkeesta: www.intermin.fi/fi/lainvalmistelu/vaestonsuojien_rakentaminen
Sivulta voit myös tilata uutisia valmistelun etenemisestä omaan sähköpostiisi.

Lisätietoja

valmiusjohtaja Janne Koivukoski, p. 0295 418 842, etunimi.sukunimi@intermin.fi
neuvotteleva virkamies Ilpo Helismaa, p. 0400 405356, etunimi.sukunimi@intermin.fi