Takaisin

Suomi mukana Humanitaaristen verkostojen ja kumppanuuksien viikolla

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 16.4.2021 14.56
Tiedote 45/2021

Suomi on mukana YK:n vuosittaisella Humanitaaristen verkostojen ja kumppanuuksien viikolla 19.4.-7.5.2021. Suomen delegaation yhteisenä teemana on kokonaisturvallisuus.

Sisäministeriön ja ulkoministeriön kokoamassa Suomen delegaatiossa on edustettuina muun muassa viranomaisia, yrityksiä ja korkeakouluja. Yhteensä delegaatiossa on mukana kahdeksan organisaatiota.

− Suomi koetaan luotettavana kumppanina maailmalla ja osaamisemme on kysyttyä. Erityisesti suomalainen kokonaisturvallisuuden malli herättää kiinnostusta. Haluamme tänä vuonna tuoda sitä esiin oman ohjelmamme kautta, kertoo sisäministeriön erityisasiantuntija Jari Honkanen.

Tapahtuma on avoin kaikille teemoista kiinnostuneille 

Humanitaaristen verkostojen ja kumppanuuksien viikko (Humanitarian Networks and Partnerships Week, HNPW) on YK:n vuodesta 2015 lähtien järjestämä tapahtuma. Tavallisesti Genevessä järjestettävä tapahtuma on tänä vuonna täysin virtuaalinen.

Tapahtuma kerää vuosittain yhteen yli 2 000 globaalia toimijaa muun muassa YK:n jäsenvaltioista, kansalaisjärjestöistä, tiedemaailmasta ja yksityiseltä sektorilta keskustelemaan keskeisimmistä humanitaarisista kysymyksistä. Tapahtumassa toimijat voivat jakaa asiantuntemustaan ja parhaita käytäntöjään sekä luoda yhdessä ratkaisuja yhteisiin ongelmiin.

Tämän vuoden tapahtuma on avoin kaikille sen teemoista kiinnostuneille. Tapahtumaan osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä.

Lisätietoja 
erityisasiantuntija Jari Honkanen, sisäministeriö, p. 0295 488 323, jari.honkanen@intermin.fi
humanitaarisen avun ja politiikan neuvonantaja Riikka Mikkola, ulkoministeriö, p. 0295 350 138, riikka.mikkola@formin.fi

Uusimmat