Ajankohtaisiin

112-päivä muistuttaa, että varautuminen on arjen pieniä tekoja

Julkaisuajankohta 10.2.2023 9.41
Tiedote
Olemme mukana 112-päivässä, hätänumeropäivän tunnuskuva.

Valtakunnallisen 112-päivän tavoitteena on kiinnittää suomalaisten huomio arjen turvallisuuteen ja sen parantamiseen. Hätänumeroviikkoa vietetään 6.-12. helmikuuta ja se huipentuu 112-päivään lauantaina 11.2. Länsi-Uudenmaan alueen suurin 112-päivän tapahtuma järjestetään kauppakeskus Sellossa Espoossa.

Vuoden 2023 kampanjan teemana on ”Varautuminen on arjen pieniä tekoja”. Hätänumeroviikolla kannustetaan varautumaan erilaisiin häiriö- ja poikkeustilanteisiin sekä ennaltaehkäisemään erilaisia vaaratilanteita. 

Jo pienillä teoilla voi parantaa omaa varautumistaan, esimerkiksi huolehtimalla, että kotoa löytyy ensiaputarvikkeita ja alkusammutusvälineitä (sammutuspeitto, käsisammutin) sekä pitämällä kotivaraa. Kotivaraan kuuluu muun muassa pullovettä juotavaksi, syömävalmista ruokaa, taskulamppu, patteriradio, varavirtalähde ja vähän käteistä rahaa sekä hygieniatarvikkeita ja henkilökohtaiset lääkkeet. Varaudu niin, että pärjäisit tarvittaessa 72 tuntia ilman asiointia kaupassa tai apteekissa ja ilman vettä ja sähköä. Esimerkiksi oma sairastuminen tai voimakas myrsky voivat aiheuttaa arjen häiriötilanteen, jossa tarvitaan kotivaraa. Tutustu kotivaraohjeisiin 

112-päivän tapahtuma Espoossa 11.2. klo 10-14

Espoossa järjestetään 112-päivänä 11.2.2023 turvallisuustapahtuma kauppakeskus Sellossa klo 10-14. Tapahtumapaikkoina ovat Sellonaukio ja Viaporintori. Mukana ovat Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos ja poliisilaitos, Uudenmaan Pelastusliitto, Epilepsialiitto, Espoon Pelastuskoirat, Hätäkeskuslaitos, Leppävaaran VPK ja Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys. Suomen palohenkilöstön urheiluliito ry julkistaa tapahtumassa myös vuoden palomiesurheilijan klo 11 Sellonaukiolla. 

112-päivää on vietetty Suomessa vuodesta 1997 lähtien.

Vaaratiedotteiden välitysjärjestelmää testataan 112-päivänä 11.2. klo 11.20

Virallista vaaratiedotteiden välitysjärjestelmää testataan jälleen 11.2. klo 11.20 alkaen. Kokeilussa vaaratiedotteet välitetään televisioon sekä teksti-tv:n sivulle 112, radioon ja 112 Suomi -sovellukseen. Hätäkeskuslaitos julkaisee vaaratiedotteet myös Hätäkeskuslaitoksen Facebook- ja Twitter-tileillä. Kokeilusta vastaavat Yleisradio Oy, Digita Oy sekä Hätäkeskuslaitos.

Muista päivittää puhelimesi 112 Suomi-sovellus, jotta saat siihen uusimmat tiedoteominaisuudet toimimaan. Katso lisätietoa 112 Suomi-sovelluksesta
 

Länsi-Uusimaa