Suomi lähetti kansainvälisen pelastustoiminnan asiantuntijan Islantiin
Islanti on pyytänyt apua EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta 20.11. Reykjanesin niemimaan alueella lisääntyneen seismisen aktiivisuuden takia. Avunpyyntö koskee asiantuntijuutta erityisesti valmiussuunnittelun ja suurtehopumppauksen alalla. Tarkoitus on selvittää mahdollisuuksia jäähdyttää sulaa laavaa suurtehopumppujen avulla.
Palokuntatoiminta voi ehkäistä syrjäytymistä
Päivä paloasemalla -tapahtumaa vietetään taas viikonloppuna. Samalla käynnistyy Paloturvallisuusviikko, mikä päättyy 1.12. Palovarointinpäivään.
Suomi lähetti kansainvälisen pelastustoiminnan asiantuntijan Egyptiin
Egypti on pyytänyt apua EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta 1.11. Gazan alueella käynnissä olevan konfliktin seurauksena. Avunpyyntö koskee lääkinnällisiä tarvikkeita ja lääkintätiimejä. Lisäksi tarvitaan asiantuntija-apua tukemaan EU-kansalaisten evakuoinnissa.
Kansainvälinen avunanto tukee kollektiivista resilienssiä
Globaali pandemia. Hyökkäyssota Euroopassa. Tuhoisia maanjäristyksiä. Ilmastonmuutos ja sään ääri-ilmiöiden lisääntyminen ja voimistuminen. Kriisien täyteinen 2020-luvun alku on tehnyt resilienssin eli yhteiskunnan kriisinkestävyyden vahvistamisesta kuuman puheenaiheen niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Resilienssi on perinteisesti kuulunut vahvasti kansalliseen toimivaltaan, mutta viimeistään viime vuosien kriisien seurauksena on tullut selväksi, että kansainvälinen yhteistyö on välttämättömän tärkeää myös resilienssin saralla. Kriisit eivät kunnioita valtioiden rajoja, jolloin myös kansainvälistä yhteistyötä niihin vastaamiseksi tulee vahvistaa.
— 4 Merkintöjä per sivu