Takaisin

Useampi pieni maastopalo Askolassa – paikalla jälkivartiointi

Julkaisuajankohta 22.5.2023 13.42
Tiedote
kuva paloauton varustuksesta.
Arkistokuva.

Päivitetty kello 14.15. Askolan kirkonkylän lähistöllä Tiilääntien itäpuolella syttyi maanantai-iltapäivänä 22.5. kaksi pientä maastopaloa. Palot on sammutettu ja paikalla jatkuu jälkivartiointi.

Klo 14.15

Paloalueet on saatu sammutettua.

Sammutustöihin osallistui Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen ja alueen sopimuspalokuntien yksiköitä. Alkuvaiheessa apua saatiin myös Rajavartiolaitoksen helikopterilta.

Paloalueet olivat suurimmillaan muutaman sadan neliömetrin kokoisia. Viikon takainen iso Myrskylän metsäpalo tuoreessa muistissa pelastuslaitoksella varauduttiin tulipalon nopeaan leviämiseen. Askolassa palopesäkkeet sijaitsivat parin sadan metrin päässä asutuksesta.

Paloalueet saatiin kuitenkin nopeasti sammutettua ja kello 14 jälkeen palot olivat sammuneet. Paikalla jatkuu jälkivartiointi, koska tuli voi kyteä maan pinnan alla pitkään.

Klo 13.30

Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen ja alueen sopimuspalokuntien yksiköitä on paikalla ja apua on saatu myös Rajavartiolaitoksen helikopterilta. 

Paloalueet ovat muutaman sadan neliömetrin kokoisia. Palot sijaitsevat parin sadan metrin päässä asutuksesta. Sää on lähes tyyni.

Lähialueen kiinteistöjä on informoitu. Asukkaita kehotetaan sulkemaan ikkunat ja ilmanvaihto tarvittaessa.
 

Itä-Uusimaa

Uusimmat