Ajankohtaisiin

Turvallista joulunaikaa, pidetään huolta toisistamme!

21.12.2021 8.20

Joulun ja vuodenvaihteen pyhien aikanakin turvaamme pelastustoiminnan ja ensihoitopalveluiden saatavuuden alueellamme. Toivomme kuitenkin, ettei meidän tarvitsisi olla osa kotien joulunviettoa.

Tämä vuosi on ollut poikkeuksellinen ja vaatinut jaksamista monella tavalla meiltä kaikilta. Koronaepidemian ja -rajoitusten vaikutukset ovat vaikuttaneet arkielämään ja sosiaalisiin suhteisiin.
Joulu on kuitenkin tänäkin vuonna rauhoittumisen, levon ja rentoutumisen aikaa. Toivomme, että alueemme asukkaat jaksavat huomioida muita ja viettävät joulua vastuullisesti, suositusten ja rajoitusten mukaan. Vaalitaan joulurauhaa ja meidän kaikkien terveyttä.

Pienet teot tuovat turvallisuutta jouluun. Kynttilöiden alle kannattaa laittaa palamaton alusta. Valvo palavaa kynttilää ja huolehdi, ettei lähellä ole helposti syttyviä kankaita tai esineitä. Ethän jätä lapsia ja lemmikkejä yksin tulen tai tulivälineiden kanssa. Muista sammuttaa kynttilät, kun poistut huoneesta ja etenkin, jos poistut kotoa – vaikka veisitkin vain roskat.

Hämäryyteen tunnelmaa tuovat ulkotulet pitää asettaa vähintään kolmen metrin päähän kulkuteistä ja 3–10 metrin etäisyydelle rakennuksista. Sijoita ulkotulet tukevasti telineeseen tai palamattomaan astiaan. Älä polta ulkotulia sisällä, parvekkeella, kuistilla tai katoksen alla. Niitä ei tule polttaa myöskään sadekelillä roiskevaaran vuoksi.

Kun kokkailet joulun herkkuja, tee se pirteänä ja valppain mielin. Pidä silmällä uunissa paistuvia ja kypsyviä ruokia. Pidä lieden päällinen ja ympäristö siistinä.

Tarkista vielä palovaroitin ja vaihda paristot tarvittaessa. Jos et itse pysty vaihtamaan paristoa, niin kysy rohkeasti apua vaikka naapurilta. Samalla voit toivottaa naapurille hyvää joulua. Hellitä, hengitä, rentoudu.

Joulun ja vuodenvaihteen pyhien aikanakin turvaamme pelastustoiminnan ja ensihoitopalveluiden saatavuuden alueellamme. Toivomme kuitenkin, ettei meidän tarvitsisi olla osa kotien joulunviettoa.

Nyt on vastuullisen juhlan aika – niin jouluna kuin vuodenvaihteessa. Välitetään toisistamme, pidetään huolta toisistamme, jaksetaan huomioida muut. Vaalitaan joulurauhaa ja vältetään riitelyä, käyttäydytään siivosti. Jos nautitaan alkoholia, niin otetaan sitä kohtuudella ja mieluummin hyvän ruoan kanssa. Annathan läheisillesi turvallisen, sopuisan, kiireettömän ja raittiin joulun.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos toivottaa turvallista, lämminhenkistä ja rauhallista joulua!
 

Länsi-Uusimaa