Ajankohtaisiin

Tiedote rakennusten omistajille - Viranomaisverkko uudistuu

Julkaisuajankohta 19.1.2022 13.12

Rakennuksissa ja rakennelmissa, joissa tällä hetkellä on viranomaisverkon käytettävyyttä varmistavia laitteita, tulee varmistaa myös pelastuslain 379/2011 109 § (15.7.2021/739) mukaisen viranomaisviestintäpalvelun käytettävyys.

Viranomaisverkon kuuluvuus on aiemmin määrätty varmistettavaksi rakennuksissa ja rakennelmissa, joissa on tavanomaista suurempi henkilöturvallisuusriski. Tällaisia rakennuksia ovat esim. suuret kokoontumis- ja liiketilat, maanalaiset tilat (pois lukien tavanomaiset kellaritilat) sekä paloteknisillä laitteistoilla varustetut kohteet.

Pelastusviranomainen tulee lisäksi olemaan yhteydessä rakennusten ja rakennelmien omistajiin, joiden rakennuksiin tullaan edellyttämään viranomaisviestintäpalvelun käytettävyyttä.

Viranomaisviestintäpalveluun siirrytään vuonna 2025, jolloin vanha viranomaisverkko suljetaan. Siihen asti sekä viranomaisverkon että viranomaisviestintäpalvelun on toimittava rinnakkain. Suomen Erillisverkot Oy toimii viranomaisviestintäpalvelun palveluoperaattorina.

Lisätietoja Suomen Erillisverkot Oy https://www.erillisverkot.fi/virve2-0/
 

Länsi-Uusimaa