Ajankohtaisiin

Suunnitelmissa hyvinvointialueiden yhteinen pelastuslaitos

20.9.2021 10.20
Pelastuslaitoksen logo paloauton ovessa

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin, VATE, kokoontui syyskuun alussa. Kokouksessa käsiteltiin muun muassa kahden hyvinvointialueen yhteisen pelastuslaitoksen valmistelua.

Nykyinen Keski-Uudenmaan pelastuslaitos on kahdeksan kunnan (Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Tuusula ja Vantaa) yhteinen pelastuslaitos, joka on osa Vantaan kaupungin organisaatiota. Hyvinvointialuelainsäädännön myötä Keski-Uudenmaan pelastuslaitos toimii Vantaan ja Keravan sekä Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen alueella. Jotta hyvin toimivaa ja kustannustehokasta Keski-Uudenmaan pelastuslaitosta ei tarvitsisi jakaa kahdeksi hyvinvointialueen pelastuslaitokseksi, suunnitellaan Vantaan ja Keravan sekä Keski-Uudenmaan hyvinvointialueille muodostettavan yhteinen pelastuslaitos. 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen VATE hyväksyi yhteisen pelastuslaitoksen valmistelun tehtäväksi osana Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen valmistelua. VATE:n pelastuslaitoksen edustaja Jyrki Landstedt valtuutettiin neuvottelemaan hyvinvointialueen yhteisen pelastuslaitoksen valmistelusta ja valmistelun kustannustenjaosta. 

Lisäksi selvitetään, onko mahdollisen yhteisen pelastuslaitoksen valmisteluun tarvittavaa avustusta mahdollista hakea tiedonhallinnan, tietohallinnon ja tietojärjestelmien muutoksen valmisteluun, suunnitteluun ja toteutukseen myönnettävästä rahoituksesta. Mikäli tämä on mahdollista, Vantaan ja Keravan hyvinvointialue hakee rahoitusta mahdollisen yhteisen pelastuslaitoksen puolesta.

VATE:n kokouspöytäkirjat löytyvät kokonaisuudessaan Vantaan kaupungin verkkosivujen pöytäkirjahausta.

Lisätietoja: 

VATE:n puheenjohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto(at)vantaa.fi. p. 09 8392 2800  
VATE:n varapuheenjohtaja Olli Huuskonen, olli.huuskonen(at)kerava.fi, p. 09 29 491  
VATE:n hallintovalmistelujohtaja Mikko Hokkanen, mikko.hokkanen(at)kerava.fi, p. 040 318 2804 
Pelastusjohtaja Jyrki Landstedt, jyrki.landstedt(at)vantaa.fi
 

Keski-Uusimaa