Takaisin

Suomen Sokerin vanha pelastusyksikkö Ukrainaan - lahjoitus LUP:n palomiehiltä

Julkaisuajankohta 18.6.2024 17.37
Tiedote
Vanha Suomen Sokerin sammutusauto ja kaksi pelastajaa LÄnsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta laivaterminaalissa lähdössä Ukrainaa kohti.

Kirkkonummen paloaseman 2-vuoro osti Suomen Sokerin tehtaan vanhan pelastusyksikön. Ajoneuvo oli hyvässä kunnossa oleva, vuoden 1989 Mercedes Benz, jolla oli ajettu vain 11 000 km. Auton varustelua täydennettiin lisäksi LUP:n lahjoittamalla pelastuskalustolla.

- Päätimme yhteistuumin lahjoittaa sen Ukrainan pelastuspalvelulle. Läksimme matkaan suoraan työvuorosta tiistaina 11.6.,  ensin lautalla Tallinnaan, ja sieltä kohti Ukrainan Lviviä, kertoo paloesimies Marco Juselius.

Lvivissä auto luovutettiin uusille omistajilleen. Vastaanottajat olivat hyvin tyytyväisiä hyväkuntoiseen ja hyvin varusteltuun autoon.

- He näyttivät meille kuvia muista saamistaan pelastusyksiköistä, joiden valmistumisvuosi oli väliltä 1950-1975. Nyt he saivat 11 tkm ajetun,  erittäin hyvin pidetyn ja täysin varustellun auton eturintamalle.

- Ukrainan pelastuspalvelu kiittää pelastuslaitostamme näistä lahjoituksista.

Kohti Donetskin rintamaa

Suomen Sokeria aikanaan palvellut pelastusyksikkö lähtee Donetskiin rintamalle, missä sen miehistö muodostuu palomiehistä ja sotilaista.

Kirkkonummen 2-vuorolaiset ovat tyytyväisiä tempaukseensa.

- Matka oli raskas, mutta erittäin antoisa. Kiitokset koko 2-vuorolle ja LUPille näistä lahjoituksista koko Ukrainan pelastustoimen puolesta, sanoo Juselius

Autoa viemässä olivat Marco Juseliuksen lisäksi palomiehet Satte Sivula ja Jasse Junkkari.

Kiitämme Suomen Sokeria auton myynnistä sekä Your Finnish Friends -organisaatiota lahjoitusreissun matkakulujen tukemisesta.

 

Länsi-Uusimaa

Uusimmat