Takaisin

Sipoon uusi pelastusasema on päässyt harjakorkeuteen

Julkaisuajankohta 10.3.2023 10.29
Tiedote

Sipoon uuden pelastusaseman rakentaminen on edennyt talven aikana suunnitellusti. Pelastusaseman runkotyöt on valmistuneet ja rakennus on noussut harjakorkeuteen.

Uuden pelastusaseman tarkoituksena on tarjota laadukkaat ja tehokkaat tilat Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen henkilökunnalle. Sijainti Nikkilässä Öljytien varrella mahdollistaa paremman reagoinnin hätätilanteissa. 

Tänään (10.3.2023) juhlittiin rakennushankkeen harjannostajaisia perinteisin menoin. Rakennushankkeessa on ollut mukana suuri joukko ammattilaisia, joiden työpanosta oli ilo juhlia. 

Sipoon pelastusaseman rakentaminen aloitettiin keväällä 2022, ja sen on määrä valmistua syksyllä 2023. Hankkeen pääurakoitsijana toimii Uudenmaan Rakennus & Putkitus Oy.

 – Tällä hetkellä työmaalla keskitytään sisätilojen rakentamiseen. Myöhemmin keväällä viimeistellään rakennuksen ulkokuori ja piha-alueet. Lisäksi pelastusaseman käyttöön rakennettu tie valmistuu kesän aikana, Sipoon kunnan rakennuttajainsinööri ja projektipäällikkö Karolina Blomqvist-Wiik kertoo.

Uusi asema parantaa sipoolaisten turvallisuutta

Uusi asema on suunniteltu pelastuslaitoksen toimintaa tukevaksi ja selkeäksi kokonaisuudeksi, joka vastaa tämän päivän tarpeita. Se tulee korvaamaan Nikkilässä sijaitsevan vanhan aseman.

 – Koko Sipoon aseman henkilökunta odottaa innostuneena uusia tiloja, paloesimies ja Sipoon vt. asemamestari Jari Korhonen Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoo. Uudet tilat antavat meille mahdollisuuksia kehittää ja laajentaa toimintaamme.

Sipoossa vuodesta 2006 työskennellyt Korhonen kertoo, että rakennushanke on edennyt pelastuslaitoksen henkilökunnan näkökulmasta erinomaisesti.

 – Yhteistyö sekä kunnan että arkkitehdin kanssa on sujunut erittäin hyvin, ja työntekijöiden toiveita ja tarpeita on otettu huomioon aseman suunnittelussa.

Uuden aseman rakentaminen on tärkeä askel sipoolaisten turvallisuuden ja hyvinvoinnin varmistamisessa. Sipoon väestön kasvaessa myös tarve pelastuspalveluille lisääntyy. Tähän vastataan uudella ja toimivammalla pelastusasemalla.

 – Uusi pelastusasema ja sen sijainti tukee nopeaa ja tehokasta reagointia hätätilanteisiin, Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Mika Kynsijärvi toteaa.
 

Itä-Uusimaa Sipoo

Uusimmat