Takaisin

Pohjois-Savon pelastuslaitos ohjeistaa ilotulitteiden käytöstä venetsialaisten aikana

Julkaisuajankohta 17.8.2023 12.01
Tiedote
Ilotulitteet taivaalla.

Venetsialaisilla tarkoitetaan mökkeily- ja veneilykauden päätösjuhlaa elokuun viimeisenä viikonloppuna. Juhlaan on perinteisesti kuulunut ilotulitteiden ampuminen sekä ulkotulien poltto.

Pohjois-Savon pelastuslaitos sallii koko maakunnan alueella yksityishenkilöiden toimesta tapahtuvan ilotulitteiden ampumisen ilman erillistä pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta taajamien ulkopuolella ja vesistöjen välittömässä läheisyydessä elokuun viimeisen viikonlopun lauantaina eli 26.8.2023 klo 18.00–24.00 välisenä aikana.

Sopivia paikkoja ilotulitteiden ampumiselle ovat aukeat alueet ja rannat, joiden läheisyydessä ei ole rakennuksia tai veneitä. Ilotulitteiden ampumisessa tulee muistaa, että ihmisille, rakennuksille tai muulle omaisuudelle ei saa aiheutua vaaraa tai vahinkoa ilotulitteista. Ilotulitteiden ampujan on syytä varautua tarkoituksenmukaisella alkusammutuskalustolla, esimerkiksi vesistön läheisyydessä vesiämpäreillä varmuuden vuoksi.

Ilotulittaminen on kiellettyä ruohikkopalovaaran, metsäpalovaroituksen tai kovan, puuskittaisen tuulen aikana. Ajankohtaiset varoitukset voi tarkistaa Ilmatieteen laitoksen sivuilta: Varoitukset ja turvallisuus - Ilmatieteen laitos

Tämän lisäksi ilotulitteiden yksityinen käyttö on kiellettyä kaikilla alla olevilla käyttökieltoalueilla:

Kuopion kaupungissa:
1) Keskustan alueella Puistokadun, Asemakadun, Satamakadun ja Kirkkokadun rajaaman alueen sisäpuolella (katso kartta).
2) Petosen alueella Pitkälahdentien, Petosentien, Hulkontien, Kulmakadun ja Kulmakadun jatkeena olevan kevyenliikenteenväylän rajaaman alueen sisäpuolella (katso kartta).
3) Nilsiässä Tahkon alueella (katso kartta).

Varkauden kaupungissa:
Päiviönsaaren alueella (katso kartta).

Pohjois-Savo

Uusimmat