Ajankohtaisiin

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen ohjeistus ilotulitteiden käyttöön venetsialaisten aikana

Julkaisuajankohta 11.8.2022 13.14
Tiedote
Ilotulitteiden muodostamia kuvioita ja värejä tummalla taivaalla.

Venetsialaisilla tarkoitetaan mökkeily- ja veneilykauden päätösjuhlaa elokuun viimeisenä viikonloppuna. Juhlaan on perinteisesti kuulunut ilotulitteiden ampuminen sekä ulkotulien polttaminen. Pohjois-Savon pelastuslaitos sallii ilotulitteiden käytön ilman erillistä ilmoitusta kieltoalueiden sekä taajama-alueiden ulkopuolella.

Venetsialaisilla tarkoitetaan mökkeily- ja veneilykauden päätösjuhlaa elokuun viimeisenä viikonloppuna. Juhlaan on perinteisesti kuulunut ilotulitteiden ampuminen sekä ulkotulet.

Pohjois-Savon pelastuslaitos sallii alueellaan ilotulitteiden käytön ilman erillistä pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta taajamien ulkopuolella vesistöjen välittömässä läheisyydessä elokuun viimeisen viikonlopun lauantaina klo 18.00-24.00 välisenä aikana.

Sopivia paikkoja ovat aukeat alueet ja rannat, joiden läheisyydessä ei ole rakennuksia tai veneitä. Ihmisille, rakennuksille tai muulle omaisuudelle ei saa aiheuttaa ilotulitteilla vaaraa. 

Venetsialaisten yhteydessä tulee kuitenkin huomioida, että ilotulitteiden käyttö on kielletty uutta vuotta laajemmin. 

Katso tarkemmat tiedot mm. kielto- ja rajoitusalueista Pohjois-Savon pelastuslaitoksen sivustolta.

 

Uusimmat

Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 28.2.2023 7:57
Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 22.2.2023 11:34
Kaksi punaista paloautoa Tampereen keskuspaloaseman pihassa. Ajoneuvojen kyljissä EU:n lipputarrat. Ajoneuvojen edessä seisoo neljä mieshenkilöä virkavaatteissaan. Tiedote
Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 17.2.2023 8:30