Ajankohtaisiin

Paritalojen asukkaat vuorossa arvioida kotiensa paloturvallisuutta

Julkaisuajankohta 17.5.2022 12.25
harmaa talon seinä, jossa yksi sininen ja yksi keltainen ovi
Paloturvallisuuden itsearviointilomakkeita lähetetään tänä vuonna paritaloissa asuville.

Postilaatikkoosi saattaa lähipäivinä kopsahtaa paloturvallisuuden itsearviointikirje. Vuoden 2022 itsearviointi kohdistuu Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueella noin 1800 paritaloon.

Kirjeen mukana saat pientalon paloturvallisuusoppaan, joka helpottaa itsearvioinnin tekemistä. Opas antaa myös neuvoja siitä, miten voit kehittää asumisen turvallisuutta. Pelastusviranomainen toivoo, että oppaasta on sinulle apua.

Itsearvioinnin tavoitteena on edistää turvallisuustietouttasi ja asuntosi paloturvallisuutta, sekä ennaltaehkäistä onnettomuuksia. Kodin tai vapaa-ajan asunnon mahdolliset paloturvallisuuspuutteet tulee kartoitettua ja korjattua, kun perehdyt kodin paloturvallisuusoppaaseen ja täytät itsearviointilomakkeen sen pohjalta.

Pelastusviranomainen antaa neuvontaa ja ohjausta itsearviointiin liittyen. Teemme myös erilaisia valvontatoimenpiteitä, kuten pistokoeluontoisia palotarkastuksia. Niissä perehdymme paloturvallisuusasioihin asukkaan kanssa.

Saitko itsearviointikirjeemme? Toivomme, että palautat lomakkeen ensisijaisesti verkon välityksellä tai kirjeen ohessa tulevan QR-koodin kautta. Jos sinulla on kysyttävää itsearviointiprosessista tai lomakkeen täyttämisestä, päivystävä palotarkastajamme antaa mielellään neuvontaa ja ohjausta sähköpostitse tai puhelimitse:

palotarkastaja@porvoo.fi / puh. 040 631 2916 (arkisin klo 9–14.30, vain puhelut)

Yleistietoa paloturvallisuuden itsearvioinnista

Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen lomakkeet ja ohjeet

Uusimmat

Uutinen
sisäministeriö Pelastustoimi, 27.6.2022 15:14
Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 21.6.2022 13:44
Mikko Jalo. Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 10.6.2022 12:47
Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 3.6.2022 12:44