Takaisin

Myrsky aiheuttanut runsaasti vahingontorjuntatehtäviä Länsi-Uudenmaan alueella

Julkaisuajankohta 8.8.2023 14.24
Tiedote
Pelastaja raivaamassa kaatunutta puuta moottorishalla

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella on tänään ollut jo yli 180 myrskyn aiheuttamaa vahingontorjuntatehtävää, ja ne lisääntyvät koko ajan ruuhkauttaen toimintaamme.

Pelastuslaitos on tehostanut nyt valmiuttaan ja perustanut johtokeskuksen johtamaan ja koordinoimaan näitä vahingontorjuntatehtäviä.

Vahingontorjuntatehtäviä on laajalti eri puolilla, mutta Länsi-Uudellamaalla ne painottuvat Lohjan ja Raaseporin alueille. 

Vahingot ovat tyypillisesti puiden kaatumisia teiden ja sähkölinjojen päälle. Myös kattoja on irronnut ja rakennustelineitä romahtanut. Toistaiseksi ei ole tiedossa henkilövahinkoja.

Pelastuslaitoksilla varaudutaan siihen, että myrskyn aiheuttamia vahingontorjuntatehtäviä hoidetaan tänään pitkälle iltaan saakka.  Hoidamme tehtäviä yhteistyössä alueemme sopimuspalokuntien kanssa.

Säilytä maltti - soita Hätäkeskukseen vain
todellisessa vaara- ja uhkatilanteessa


Alueen asukkailta pyydetään nyt malttia. Muistutamme, että myös Hätäkeskus on nyt ruuhkautunut. Hätänumeroon tulee soittaa vain todellisissa vaara- ja uhkatilanteissa, joissa henki ja terveys ovat uhattuina.
 

Länsi-Uusimaa

Uusimmat