Takaisin

Kannonkosken uuden paloaseman rakentaminen alkaa elokuussa

Julkaisuajankohta 18.6.2024 12.00
Tiedote

Aluehallitus hyväksyi 20.2.2024 kokouksessaan Kannonkosken paloaseman tarkistetun hankesuunnitelman ja uuden paloaseman rakentaminen aloitetaan elokuussa 2024. Uusi paloasema on valmis käyttöönotettavaksi elokuussa 2025.

Uutta paloasemaa tulevat käyttämään Keski-Suomen pelastuslaitos, Kannonkosken sopimuspalokunta ja ensihoitoyksikkö. Uuden paloaseman myötä Kannonkoskelle saadaan pelastusvalmiuden ylläpitoa edellyttävät henkilöstön tilat, kuten päivystystilat, sosiaalitilat sekä autohallitilaa. 

­­– Kauan kaivattu uusi paloasema edesauttaa Kannonkosken ja sen lähialueen pelastustoimen ja ensihoidon palvelujen järjestämistä. Henkilöstö on ottanut ilolla vastaan tiedon rakennusprojektin käynnistymisestä, Keski-Suomen pelastuslaitoksen aluepalomestari Henri Vänni kertoo. 

Paloasema toteutetaan aluevaltuuston 14.11.2023 hyväksymän Keski-Suomen pelastuslaitoksen palvelutasopäätöksen mukaisesti.  

– Kannonkosken kunnalle tämä hanke on erittäin tärkeä. Uudet tilat parantavat työntekijöiden viihtyvyyttä ja saatavuutta ja näin ollen hanke ylläpitää ja parantaa Kannonkosken turvallisuuden kokonaisuutta. Rakennusvaihe myös työllistää ainakin välillisesti ja luo sitä kautta elinvoimaa kuntaan, toteaa Kannonkosken kunnanjohtaja Markku Rautiainen

Kannonkosken kunta valmisteli uuden paloaseman tiloja jo ennen hyvinvointialueen toiminnan käynnistymistä yhteistyössä tilojen käyttäjien ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Henkilöstömuutosten ja kustannustason nousun vuoksi päätös hankkeen toteutuksesta pitkittyi ja lopulta keskeytyi vuoden 2023 alussa. 

– Kiitos Kannonkosken kunnalle pitkästä valmistelutyöstä ja hyvästä yhteistyöstä hankkeen siirtovaiheessa hyvinvointialueelle, Keski-Suomen hyvinvointialueen tilapalvelujohtaja Petteri Kontro kiittää. 

Lisätietoa: 

Henri Vänni, aluepalomestari, henri.vanni(at)pelastustoimi.fi, p. 044 459 7701 
Petteri Kontro, tilapalvelujohtaja, petteri.kontro(at)hyvaks.fi, p. 050 374 8533 
Markku Rautiainen, kunnanjohtaja, Kannonkosken kunta, markku.rautiainen(at)kannonkoski.fi, p. 044 459 6121 

Keski-Suomi