Takaisin

Ilotulitusrajoituksia lentokentän läheisyydessä sekä Vantaan Kuninkaalassa

Julkaisuajankohta 28.12.2023 18.36
Tiedote

Ilotulitteiden käyttäminen on sallittu 31.12. klo 18-1.1. klo 02 välisenä aikana. Haluamme kuitenkin muistuttaa, että lentoasemien ja lentopaikkojen läheisyydessä ilotulitteiden ampumista tulee välttää. Lisäksi alueellamme on erillinen ilotulitteiden käyttökieltoalue Vantaan Kuninkaalassa.

Lentoaseman läheisyys

Ilotulitteiden ampuminen lentoaseman välittömässä läheisyydessä on ilmailun turvallisuutta vaarantavaa toimintaa. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom:in mukaan ”Lentoasemien ja lentopaikkojen läheisyydessä tulee harkita tarkkaan, onko ilotulitteiden käyttö turvallista. Ilmailulain mukaan toiminta, joka aiheuttaa lentoliikenteelle vaaraa tai häiritsee lentoliikenteen sujuvuutta, on kielletty”.

Traficom muistuttaa, että ilotulitteiden ampumiseen liittyviä rajoituksia ja kieltoja lentoasemien sekä lentopaikkojen ympäristössä voi tarkastella esimerkiksi Traficomin ilmatilasovelluksen avulla valitsemalla valikosta näkyviin UAS-ilmatilavyöhykkeet: 

  • UAS-ilmatilavyöhykkeellä A ilotulitteiden käyttö on kielletty.
  • UAS-ilmatilavyöhykkeellä B ilotulitteiden käyttöä tulee välttää erityisesti kiitoteiden suuntaisilla alueilla. 
  • Helikopterilentopaikkojen suojaksi perustetulla UAS-ilmatilavyöhykkeellä ilotulitteiden käyttö on kielletty.

Lisätietoja saat Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista. Karttakuva lentokenttäalueen rajoitusalueesta.

Vantaan Kuninkaala

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos on kieltänyt vaarallisten kemikaalien ja räjähteiden käsittelyn turvallisuudesta annetun lain nojalla ilotulitteiden käytön Vantaan Kuninkaalassa Tikkurila Oyj:n maalitehtaan läheisyydessä. Kielto on voimassa Keravanjoen, Jokiniementien, Heidehofintien, Tikkurilan maalitehtaan lounaispuolella ilmansuunnassa kaakko-luode kulkevan kevyen liikenteen väylän sekä rautatien väliin jäävällä alueella. Mainitut kadut sekä Keravanjoki kuuluvat alueisiin, joilla käyttö on kielletty.

Karttakuva Vantaan rajoitusalueesta.

Tarkista oman pelastustoimialueesi kieltoalueet

Ilotulitteiden käytön mahdolliset kieltoalueet vaihtelevat pelastusalueittain, joten muista tarkistaa mahdolliset rajoitukset oman alueesi osalta. Usein rajoitteita on asetettu esimerkiksi kulttuurihistoriallisten rakennusten läheisyydessä, keskusta-alueilla ja teollisuusalueilla.
 

Keski-Uusimaa

Uusimmat