Takaisin

Pelastustoimen virkapuvustus täydentyy lämpimillä talvivaatteilla

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 28.8.2024 14.51
Tiedote
Pelastajan varusteet.

Sisäministeriö on täydentänyt pelastustoimen virkapuvusta säädettyä sisäministeriön asetusta pelastustoimen virkapuvusta sekä pelastusviranomaisen henkilökortista. Asetus tulee voimaan 1.9.2024.

Pelastustoimen virkapukuun on lisätty kuuluvaksi talvivaatteita, jotka soveltuvat virkatehtävien hoitoon kylmissä olosuhteissa. Asemavaatetukseen lisättiin pakkastakki ja pakkashousut. Pakkastakkiin kiinnitetään tunnukset samalla tavalla kuin asemavaatetuksen ulkotakkiin. Asemavaatetusta käytetään asemapalveluksessa sekä paloaseman ja viraston ulkopuolisessa palveluksessa ja koulutuksessa tehtävän niin edellyttäessä.

- Pelastajat toivoivat täydennystä asetukseen talvivaatteiden osalta. Asetusmuutos on hyvä esimerkki siitä, että yhteistyö on tiivistä ja kentän tarpeita tukevaa, toteaa sisäministeri Mari Rantanen.

Asetusta on muutettu pelastuslaitoksilta nousseiden tarpeiden takia. Pelastusalan virkapukuvalikoimaa on ollut tarve kehittää työturvallisuuden huomioiden niin, että virkavaatteet sisältävät vaihtoehtoja kylmään ja talviolosuhteissa työskentelyyn. Pelastusviranomaisten virkapuvuista säädetään pelastuslaissa ja sisäministeriön asetuksella voidaan antaa tarkempia säännöksiä muun muassa käytetyistä tunnuksista. Työnantaja vastaa tarkoituksenmukaisten varusteiden hankinnoista.

Lisätietoja:
johtava asiantuntija Linda Viitala, p. 0295 488 299, pelastusosasto 

Uusimmat