Takaisin

Pelastustoimen sivutoimisen ja vapaaehtoisen henkilöstön koulutusselvitys valmistunut

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 6.6.2014 0.00
Uutinen

Sisäministeriön pelastusosasto käynnisti vuoden 2014 alussa pelastuslaitosten sivutoimisen ja vapaaehtoisen henkilöstön koulutusjärjestelmää koskevan kokonaisselvitystyön. Tavoitteena oli selvittää pelastuslaitosten sivutoimisen ja vapaaehtoisen henkilöstön koulutusjärjestelmän nykytila ja kehittämistarpeet, sekä arvioida nykyisen koulutusjärjestelmän toimivuus, taloudellisuus, tuloksellisuus ja laatu. Selvitystyön toteuttivat KPMG Oy:n asiantuntijat.

Selvityksen tekijät toteavat raportissaan, että koulutus on riittävää, mutta yhtenäisyyden, laadun ja organisoinnin puolella on kehittämistä. Koulutuksen katsotaan olevan kustannustehokasta ja tuloksellista, mutta laadun, tuottavuuden ja laajemman hyödynnettävyyden jatkuvaa kehittämistä suositellaan.

Keskeisimmiksi kehitystarpeiksi selvityksessä nousivat koulutuksen ohjauksen ja valvonnan tehostaminen, koulutuksen järjestämismallin uudistaminen, koulutusjärjestelmän sisällön ja rakenteen uudistukset sekä kustannusvaikutusten kartoittaminen koulutusjärjestelmän taloudellisuuden varmistamiseksi

Kokonaisselvitys pelastustoimen sivutoimisen ja vapaaehtoisen henkilöstön koulutusjärjestelmästä (pdf)

Lisätietoja: ylitarkastaja Jouni Pousi 0295 488 453