Takaisin

Turvallista joulun aikaa

Julkaisuajankohta 20.12.2023 10.30
Tiedote
Joulupukiksi pukeutunut henkilö istuu paloauton matkustamossa joulupaketteja sylissään.

Pidäthän turvallisuusseikat mielessä myös joulun valmistelussa ja vietossa. Maltti on hyvä ominaisuus niin liikenteessä kuin perinteiden noudattamisessakin. Kynttilät luovat tunnelmallisen joulun, kunhan et jätä niitä valvomatta.

  • Ethän lähde iglulla liikenteeseen. Putsaa auto aina lumesta ja jäästä, ennen kuin lähdet ajamaan. Vähennä ajonopeutta keliolosuhteiden mukaan ja unohda kiire. – Ja jos otat, et aja.
  • Jos kuljet jalan tai pyörällä, käytä heijastimia ja valoja. 
  • Kynttilät ja tulisijat ovat jouluisia tunnelman luojia. Olethan huolellinen niiden kanssa: älä jätä tulta valvomatta. Älä myöskään jätä lapsia ja eläimiä yksin palavan kynttilän kanssa.
  • Kynttilöillä tulee olla palamaton alusta ja riittävät suojaetäisyydet palaviin materiaaleihin. Kynttilöitä ei tule myöskään asetella liian lähekkäin. Ne voivat kuumetessaan aiheuttaa vaarallisen roihun. 
  • Led-kynttilät ja -valonauhat ovat turvallinen ja energiapihi vaihtoehto. Tarkistathan, onko tuote tarkoitettu sisä- vai ulkokäyttöön ja että siitä löytyy CE-merkintä. Vie rikkinäiset valot sähkölaitteiden kierrätyspisteeseen. 
  • Valvo aina ruokien valmistusta, tapahtuipa se liedellä tai uunissa. Liesipalon syynä on usein ihmisen huolimattomuus tai kiire: liesi unohtuu päälle tai kytkeytyy vahingossa. Liedellä tai sen läheisyydessä ei tule myöskään säilyttää mitään tavaroita.
  • Rauhoitu joulun viettoon. Älä suotta stressaa valmisteluista. Joulu tulee joka tapauksessa, vaikka koti ei olisikaan tip-top. Kaikkia jouluperinteitä ja -ruokia ei ole pakko tehdä vain siksi, että niin on ollut aina tapana. Joulumieli syntyy jo hyvin pienistäkin asioista.
  • Jos hätätilanne sattuu, kutsu meidät apuun numerosta 112. Varmista kuitenkin aina ennen hätänumeroon soittamista, että avuntarve on todellinen.

Rauhallista ja turvallista joulua!

Nainen selailee tablettia kolmen kynttilän valossa.

Uusimmat