Takaisin

Pelastuslaitoksen hälytysvalmius on parantunut Nurmeksessa

Julkaisuajankohta 23.5.2024 18.05
Tiedote
Ensihoitaja istuu ambulanssin sivuovella.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote panostaa tiukasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta lakisääteisten palveluiden parantamiseen. Pelastustoimen palvelutason ja toimintavalmiuden parantaminen ovat mukana näissä panostuksissa ja tämä on huomioitu myös Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen rahoituksessa.

Vuoden 2024 aikana pelastuslaitos palkkaa lisää henkilökuntaa muun muassa Outokummun ja Nurmeksen päivystäville pelastusasemille. Samalla pelastuslaitos tiivistää yhteistyötä kotihoidon kanssa.

 

-Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen valtuusto hyväksyi viime vuoden joulukuussa pelastustoimen ja ensihoidon palvelutasopäätökset vuosille 2024–2027 ja päätösten mukaan palvelutasoa kehitetään tulevina vuosina lakisääteiselle tasolle. Maakunnan asukkaiden turvallisuuden näkökulmasta on tärkeää, että pelastuslaitoksen tuottamat palvelut säilyvät jatkossakin lähipalveluina ja tarvittava apu tulee hätätilanteissa riittävän nopeasti, kertoo pelastusjohtaja Markus Viitaniemi.

 

Nurmeksessa toiminta on jo käynnistynyt toukokuun alussa. Nurmeksen pelastusasemalla työskentelee neljä uutta ensihoitajaa. Tämä vapauttaa asemalla työskentelevät pelastajat puolestaan pelastustehtäviin.

 

-Lisäys on tuonut houkuttelevuutta myös pelastustoimen tehtäviä kohtaan, sillä pelastusala kärsii tällä hetkellä merkittävästi työvoimapulasta, kertoo Pielisen Karjalan palopäällikkö Mika Viertola. Laitokset kilpailevat keskenään työntekijöistä, joten henkilöstölisäys ja ensihoidon sekä pelastustoimen tehtävien uudelleen organisointi ovat toimineet houkuttelevina tekijöinä. Nyt Nurmekseen on saatu palkattua myös uusi pelastusryhmänjohtaja. Aiemmin pelastusryhmänjohtaja päivysti asemalla yksin ja näin tehtäville lähtö viivästyi, sillä ryhmänjohtaja odotti vapaalta tulevaa henkilöstöä. Nyt Nurmeksessa pelastajat lähtevät liikkeelle heti hälytyksen tultua suoraan asemalta oli kellonaika mikä tahansa viikon jokaisena päivänä.

 

Henkilöstölisäys tuo helpotusta myös hyvinvointialueen kotihoitoon. Kotihoito on toivonut lisäapua yöllä tapahtuviin turvapuhelinhälytyksiin Nurmeksessa ja etenkin Valtimolla. Näille kotihoitoa tukeville tehtäville osallistuvat ensihoitajien lisäksi myös pelastajat.

 

-Järjestely turvaa etenkin valtimolaisia ikäihmisiä, sillä välimatkat ovat pitkiä. Asukkaita varten täällä ollaan, tiivistää ensihoitomestari Kimmo Antila.

 

Lisätietoa: Pelastusjohtaja Markus Viitaniemi, puh. 013 330 9161 ja Pielisen Karjalan palopäällikkö Mika Viertola, puh. 013 330 9160

Pohjois-Karjala

Uusimmat