Ajankohtaisiin

Suomi lähettää materiaaliapua Intiaan vaikean koronatilanteen hoitoon

sisäministeriösosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 11.5.2021 12.07
Tiedote 54/2021
Happipulloja.

Suomi lähettää 11.5. Euroopan unionin pelastuspalvelumekanismin kautta materiaaliapua Intiaan maan vaikean covid-19-tilanteen ylikuormitettua maan terveydenhuollon. Suomen materiaaliapu koostuu happipulloista ja happisaturaatiomittareista.

Intian viranomaiset ovat pyytäneet materiaaliapua EU-mailta, koska maassa on pulaa lääkkeistä ja hapesta eikä sairaaloihin voida ottaa uusia potilaita. Avustusmateriaali lähetetään EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta osana unionin yhteistä avustusoperaatiota. Samassa rahtikoneessa on Saksan toimittamia hengityskoneita sekä Kreikan toimittamia happipulloja.

Sisäministeriö on tehnyt asiassa yhteistyötä sosiaali- ja terveysministeriön, ulkoministeriön, Huoltovarmuuskeskuksen, Suomen Punaisen Ristin sekä Oy Linde Gas Ab:n ja Lyrecon kanssa. Euroopan komissio koordinoi avunantoa ja tukee apua lähettäviä jäsenvaltioita logistiikan järjestämisessä sekä kuljetuskustannuksissa.

Suomi on tarjonnut materiaaliapua myös Nepaliin

Sisäministeriö päätti 11.5. tarjota materiaaliapua myös Nepalille maan pyydettyä apua EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta. Suomi tarjoaa Nepalille kasvosuojaimia ja muita henkilökohtaisia suojavarusteita. 

Jos Nepalin viranomaiset hyväksyvät avuntarjouksen, materiaaliapu lähetetään Nepaliin EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta osana unionin yhteistä avustusoperaatiota myöhemmin.

Lisätietoja:
erityisasiantuntija Pekka Tiainen, sisäministeriö, p. 050 456 4477, pekka.tiainen@intermin.fi
erityisasiantuntija Lasse Ilkka, sosiaali- ja terveysministeriö, lasse.ilkka@stm.fi 
johtaja Jaakko Pekki, Huoltovarmuuskeskus, p. 0295 051 015, jaakko.pekki@nesa.fi

Uusimmat

Kimmo Kohvakka. Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 21.9.2023 14:32
Kolumni
Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 14.9.2023 9:06
Pelastajia menossa sisälle rakennukseen. Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 12.9.2023 10:30