Takaisin

Sisäministeriö haastaa ministeriöt, valtionvirastot ja pelastuslaitokset poistumisharjoitukseen Paloturvallisuusviikolla

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 24.11.2014 11.53
Tiedote

Paloturvallisuusviikkoa vietetään 22.11.-1.12. Paloturvallisuusviikko haastaa kaikki työyhteisöt, koulut, oppilaitokset, päiväkodit, taloyhtiöt ja perheet tekemään marras-joulukuussa paloharjoituksen. Tavoitteena on saada ihmiset ja yhteisöt järjestämään oma paloharjoitus, esimerkiksi oman kodin paloturvallisuustarkistus tai poistumisharjoitus.

Sisäministeriö on ottanut haasteen vastaan ja haastaa kaikki ministeriöt, valtionvirastot ja pelastuslaitokset tekemään poistumisharjoituksen Paloturvallisuusviikolla. Ministeriöitä pyydetään jakamaan haaste oman hallinnonalansa virastoille. Sisäministeriössä järjestetään poistumisharjoitus 26.11.2014.

Harjoittelu antaa varmuutta tulipalotilanteisiin

Eri yhteisöt kuten työpaikat, taloyhtiöt ja koulut ovat pelastuslain mukaan velvollisia huolehtimaan kiinteistössään toimenpiteistä poistumisen turvaamiseksi tulipalossa. Pelastautuminen edellyttää palon nopeaa havaitsemista ja nopeaa poistumista. Siksi on tärkeää tietää, että osaa tulipalossa toimia oikein ja rauhallisesti.

Turvallisen poistumisen harjoittelu antaa varmuutta ja osaamista tulipalotilanteen varalle. Poistumista harjoitellaan ja kerrataan juuri siksi, että toiminta muuttuisi mahdollisimman automaattiseksi, rutiininomaiseksi. Lisäksi harjoituksen tuloksena voidaan löytää sekä työpaikan että siellä oleskelevien henkilöiden turvallisuutta edistäviä kehittämistarpeita.

Oma paloharjoitus on osa Paloturvallisuusviikkoa. Viikko alkoi 22.11. Päivä Paloasemalla -tapahtumasta ja päättyy Pohjoismaiseen palovaroitinpäivään 1.12. Oman paloharjoituksen voi toteuttaa ajalla 22.11.–31.12.2014.

Paloturvallisuusviikkoa koordinoi sisäministeriön asettama Pohjoismaisen palovaroitinpäivän ohjausryhmä. Sisäministeri Päivi Räsänen on Paloturvallisuusviikon suojelija.

Ohjeet oman paloharjoituksen järjestämiseen saa verkkosivuilta: www.paloturvallisuusviikko.fi

Lisätietoja: pelastusylitarkastaja Maija Peltokangas, 0295 488 433
Lisätietoja Paloturvallisuusviikosta: tiedotuspäällikkö Juha Hassila, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö, 040 758 7846