Takaisin

Anne Holmlundille ja Esko Kautolle myönnettiin paloristi

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 5.9.2018 10.15
Tiedote 99/2018

Sisäministeri Kai Mykkänen on myöntänyt 5. syyskuuta pelastusalan korkeimman kunniamerkin, paloristin, hallituksen puheenjohtaja Anne Holmlundille ja pelastuspäällikkö Esko Kautolle.

Paloristi voidaan antaa tunnustukseksi kunnostautumisesta sammutus- ja pelastustyössä sekä palkinnoksi ansiokkaasta palveluksesta palokunnassa tai muussa palontorjuntatyössä. Paloristin voi saada myös henkilö, joka on asiantuntemuksellaan tai muulla tavalla tehokkaasti avustanut palontorjuntatyötä.

Anne Holmlund on osallistunut merkittävästi pelastustointa koskevaan kehittämiseen ja päätöksentekoon muun muassa kansanedustajana, sisäministerinä, Palosuojelurahaston hallituksen puheenjohtajana ja jäsenenä sekä Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön valtuuston puheenjohtajana.

Esko Kautto on tehnyt pitkän uran erilaisissa pelastustoimen tehtävissä niin pelastuslaitoksissa, Valtion palo-opistossa, kuin myös Suomen Palopäällystöliitossa. Kautto on pitkään ollut mukana pelastustoimen kansainvälisessä yhteistoiminnassa ja hänellä on ollut merkittävä rooli pelastustoimen uudistuksiin liittyvissä tehtävissä.

Lisätietoja

lainsäädäntöjohtaja Mika Kättö, p. 0295 488 413, mika.katto@intermin.fi

Uusimmat