Hyppää sisältöön

Uutiset ja tiedotteet

Hälytysajoneuvoja rivissä hallissa.

Onnettomuuksien osalta alkuvuosi näyttää synkältä

Alkuvuoden 2024 aikana Pohjois-Karjalassa on tulipaloissa menehtynyt kolme henkilöä, lisäksi kolme henkilöä on loukkaantunut. Osallisina tulipaloissa alkuvuoden aikana on ollut yhteensä 89 henkilöä ja omaisuusvahinkoja on tapahtunut 1,4 miljoonan euron edestä.
Tiedote Pohjois-Karjala Pelastustoimi, 23.4.2024 15:45
Jäistä lumea.

Kevät etenee, jää ohenee

Jäät ovat alkaneet heikentymään myös Pohjois-Karjalassa. Vaikka jään paksuus on vielä kohtalaisen hyvä, se ei kerro jään kantavuudesta. Jääpeite voi olla arvaamattoman hauras tutuillakin paikoilla, erityisesti virtavesissä ja kapeikoissa, siltojen ja rakenteiden sekä kasvillisuuden lähellä. Kevään koittaessa ja auringonsäteilyn lisääntyessä jään paksuus ei enää kerro sen kantavuudesta, jää haurastuu ja tämän vuoksi paksultakin tuntuva jää voi olla petollisen heikkoa.
Tiedote Pohjois-Karjala Pelastustoimi, 9.4.2024 16:30

Kovatasoinen Nouhätä-kisa Pohjois-Karjalassa

Kovatasoinen Nouhätä-kisattiin eilen Rääkkylässä. Kahdeksasluokkalaisten NouHätä 2024 tieto-taitokilpailun Pohjois-Karjalan aluekisaan osallistui huima määrä kolmen hengen joukkueita, peräti 17 eri puolilta maakuntaa.
Tiedote Pohjois-Karjala Pelastustoimi, 5.4.2024 14:02
Sormi palovaroittimella.

Vain toimiva palovaroitin pelastaa

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen paloturvallisuuden valvontatilastot vuodelta 2023 ovat valmistuneet. Palotarkastajat tekivät yhteensä 1 990 tehtävää vuoden aikana.  
Tiedote Pohjois-Karjala Pelastustoimi, 5.3.2024 9:41