Hyppää sisältöön

Uutiset ja tiedotteet

Kaksi henkilöä nojaa aitaan, pelastusasema taustalla.

Uusi Pekkalan pelastusasema on valmis

Pekkalan pelastusaseman toiminta alkoi vuosi sitten Kettuvaarantiellä sijaitsevissa väliaikaistiloissa Joensuussa. Nyt uusi asemarakennus on valmistunut ja pelastajat ovat siirtyneet poliisi- ja oikeustalon viereiselle tontille rakennettuun, uuteen pelastusasemaan. Asemalla työskentelee heinäkuun puolivälin jälkeen neljä henkilöä vuorossaan; pelastusryhmän johtaja, pelastaja ja kaksi ensihoitajaa. Virallisesti asema vihitään käyttöön syksyllä, samalla pelastuslaitos palkitsee ansioituneita työntekijöitään.
Tiedote Pohjois-Karjala Pelastustoimi, 27.6.2023 13:21
Laituri ja järvimaisema auringonlaskussa.

Juhannusta vietetään vaihtelevassa säässä - Metsäpalovaara on juhannuksen alla ilmeinen

Keskikesän juhla on jälleen käsillä ja ihmiset kokoontuvat juhlistamaan yötöntä yötä. Tällä hetkellä Pohjois-Karjalan maakunnassa on voimassa metsäpalovaroitus ja avotulen tekeminen on kielletty. Maasto- ja ruohikkopalojen syttymisvaara on ilmeinen, sillä maasto on todella kuivaa.
Tiedote Pohjois-Karjala Pelastustoimi, 22.6.2023 8:45
Kyltti, jossa lukee maanpäällinen palovesiasema

Sammutusvesisuunnitelma kuntiin lausuttavaksi

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos on laatinut sammutusvesisuunnitelman kuntien ja keskeisten vesihuoltolaitosten kanssa yhteistyössä. Sammutusvesisuunnitelma laaditaan niin, että sammutusveden hankinta ja toimittaminen vastaavat paikallisesti määriteltyjä onnettomuusuhkia sekä esitetään ratkaisut sammutusveden toimittamiselle pelastustoiminnan tarpeisiin. Pelastuslaitos on tarvinnut lisävettä vuosina 2013–2022 yhteensä 1 936 kertaa.
Tiedote Pohjois-Karjala Pelastustoimi, 8.6.2023 11:54
Päivystävän palomestarin virka-auton keula.

Maastopalovaroitus ja avotuli

Metsäpalovaroitus on maakunnassa voimassa ainakin seuraavat kaksi vuorokautta ja varoitus jatkuu viikonlopun yli 60 prosentin todennäköisyydellä. Ilmatieteenlaitos antaa metsäpalovaroituksen alueelle, jossa metsäpalon vaara maanpinnan kuivuuden ja sääolosuhteiden johdosta on ilmeinen. Metsäpalovaroituksen aikana avotulen tekeminen on kielletty pelastuslain (2011/379) 6§ mukaisesti.
Tiedote Pohjois-Karjala Pelastustoimi, 25.5.2023 14:43

Sosiaalinen media

Facebook 
X
Instagram
Youtube

Yhteystiedot

Itä-Suomen pelastuslaitosten viestintäpäällikkö
Mari Voutilainen
puh. 0400-960177
etunimi.sukunimi@pkpelastuslaitos.fi
etunimi.sukunimi@pelastustoimi.fi