Hyppää sisältöön

Uusimmat uutiset ja tiedotteet

Kuvituskuva: pelastustoimen autoja Savonlinnan paloaseman edessa.

Ota kantaa Etelä-Savon palvelutasopäätökseen

Etelä-Savon hyvinvointialueen pelastustoimen palvelutasopäätöksen luonnos on valmistunut. Palvelutasopäätöksessä on kuvattu pelastustoimen toiminnan tavoitteet, käytettävät voimavarat, tuotettavat palvelut ja niiden taso. Kunnilta pyydetään luonnoksesta virallisia lausuntoja. Etelä-Savon asukkaat, yritykset, organisaatiot ja järjestöt sekä Eloisan työntekijät voivat halutessaan antaa luonnoksesta virallisen lausunnon tai vastata sähköiseen kyselyyn syyskuun loppuun mennessä.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 7.9.2023 11:05
Etelä-Savon pelastajat Teppo Liukkonen, Ari Kokkola ja Ville Tuovinen sammutuslentokoneen edustalla.

Etelä-Savon pelastajat hakevat oppia haasteellisten maastopalojen sammutuksesta

Ensimmäinen ryhmä suomalaisia pelastajia on parhaillaan Portugalissa saamassa oppia haasteellisten maastopalojen sammuttamisesta ja kansainvälisten pelastustehtävien hoidosta. He ovat myös valmiina auttamaan Portugalin maastopalojen sammuttamisessa.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 22.8.2023 14:56
Kari Summanen Sulkavan sopimuspalokunnasta hymyilee kypärä päässä.

Tule merkityksellisen harrastuksen pariin sopimuspalokuntaan

Kaipaatko yhteisöllistä tekemistä ja merkityksellistä harrastusta? Tule mukaan lähialueesi sopimuspalokuntaan! Valtakunnallista sopimuspalokuntaviikkoa vietetään 21.–27.8. Viikon tarkoituksena on rekrytoida uusia jäseniä palokuntiin sekä kertoa palokuntatoiminnan monipuolisuudesta.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 18.8.2023 15:00
Kuvituskuva, kuvassa värikkäitä ilotulitteita pimeällä taivaalla.

Venetsialaisten ilotulituksista on tehtävä ennakkoilmoitus

Elokuun viimeisenä viikonloppuna 26.8. vietetään Suomessakin perinteeksi tulleita venetsialaisia. Jos aiot ampua juhlan kunniaksi ilotulitteita yksityisesti Etelä-Savon alueella, ilmoitathan siitä meille viimeistään viisi vuorokautta ennen ampumisajankohtaa.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 2.8.2023 8:50