Hyppää sisältöön

Uusimmat uutiset ja tiedotteet

Suomen pelastajatiimin jäseniä Kreikassa elokuussa 2022: 2. rotaation miehitys sekä paikalliset yhdysupseerit

Auttamalla Kreikkaa saatiin kehittämisideoita maastopalojen sammutukseen Suomessa

Etelä-Savon pelastuslaitokselta osallistui neljä pelastajaa ja sammutusmiestä Kreikan maastopalojen sammutukseen elokuussa. Avunannon lisäksi Kreikasta saatiin kokemusta ja oppeja, joita hyödynnetään maastopalojen sammutuksessa Suomessa.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 28.10.2022 9:59
Punaisen liidun esiintyjät Mikkelin teatterin lavalla.

Punainen liitu -esitys tuo nuorten iholle koskettavat tositarinat liikenneonnettomuuksista – tavoitteena on vähentää nuorten liikennevahinkoja

Kaveriporukka takapenkillä voi lisätä nuoren kuljettajan riskinottoa liikenteessä. Rohkeutta ei ole silloin ajaa lujaa vaan vastuullisesti. Mikkelissä järjestetty Punainen liitu -esitys kannustaa nuoria pohtimaan omia valintojaan liikenteessä ja huolehtimaan myös kaverista.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 18.10.2022 17:05
Puolustusvoimien, poliisin ja pelastuslaitoksen edustajia Etelä-Savon paikallispuolustusharjoituksessa Savonlinnassa syyskuussa 2022.

Mahdollisiin häiriöihin tulee varautua myös kotona

Meidän on nykyisin oltava valmiina monenlaisiin Suomen ulkopuolelta tuleviin häiriöihin, joilla pyritään aiheuttamaan yhteiskuntaamme epävakautta. Informaatiovaikuttaminen on jatkuvaa ja erilaisten kyberhyökkäysten määrä on kasvussa. Yhtenä keinona on energiatilanteen horjuttaminen. Etelä-Savon viranomaiset tekevät tiivistä yhteistyötä ja ovat valmistautuneet häiriöihin. Myös asukkaiden on hyvä varautua esimerkiksi sähkön- ja vedenjakelukatkoihin, joita syysmyrskytkin voivat aiheuttaa.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 11.10.2022 8:36
Piirroskuva: Ukrainan lippu ja ihmisiä käsi kädessä

Turvallisuustilanne on vakaa, mutta muutoksiinkin on varauduttu

Ukrainan pakolaistilanne on Etelä-Savossa vakaa, eikä Suomeen edelleenkään kohdistu sotilaallista uhkaa – alueen viranomaiset ovat kuitenkin varautuneet tilanteen mahdollisiin muutoksiin ja Suomen itärajan tilannetta seurataan tarkasti.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 29.9.2022 16:16