Hyppää sisältöön
Kalenteri

Uutiset ja tiedotteet

Viime kesänä yli 2 500 maastopaloa: sisäministeriö muistuttaa maastopalovaarasta Älä kärtsää luontoa -kampanjalla

Lähes koko maahan on annettu maastopalovaroitus, eli avotulen teko on kielletty. Sisäministeriö käynnistää 24. toukokuuta nuorille aikuisille suunnatun sosiaalisen median kampanjan, jossa muistutetaan, että maasto syttyy ja tuli leviää nyt erittäin helposti.
Tiedote sisäministeriö Pelastustoimi, 24.5.2024 14:28

EU:n ulkorajavaltioiden turvallisuushaasteet ovat yhteisiä 

Suomen, Norjan, Viron, Liettuan, Latvian ja Puolan sisäministerit kokoontuivat Latvian pääkaupungissa Riikassa 23.-24.5. Ministerit keskustelivat maiden yhteisistä turvallisuushaasteista erityisesti EU:n ulkorajojen näkökulmasta. Suomea kokouksessa edusti sisäministeri Mari Rantanen.
Tiedote sisäministeriö Pelastustoimi, 24.5.2024 12:37

Maastopalokausi on käynnistynyt – Sytyttäjä vastaa aina sytyttämästään tulesta 

Maastopalokausi on käynnistynyt, ja maastopalot ovat jo viime viikkojen aikana työllistäneet pelastuslaitoksia ympäri maan. Maastopalot syttyvät lähes aina ihmisten toiminnan seurauksena. Siksi maastopalojen määrän vähentäminenkin vaatii muutosta ihmisten käyttäytymisessä.
Kolumni sisäministeriö Pelastustoimi, 24.5.2024 9:33

Sisäministeri Rantanen myönsi väestönsuojelun ansiomitalit

Sisäministeri Mari Rantanen myönsi väestönsuojelun I ja II luokan ansiomitaleja. Väestönsuojelun ansiomitali myönnetään ansiokkaasta tai erittäin ansiokkaasta työstä väestönsuojelun hyväksi.
Tiedote sisäministeriö Pelastustoimi, 15.5.2024 17:41

Pelastuslaitosten uutiset

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen pelastuslautakunta käsitteli uudelleen investointisuunnitelman

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen pelastuslautakunnassa 7.11. käsiteltiin ensihoitoyksiköiden hankinnan periaatteet, HUS-yhtymän ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen yhteistoimintasopimus ensihoitopalvelun ja ensivastetoiminnan järjestämisestä ja pelastuslaitoksen investointisuunnitelma 2023–2027. Lisäksi käsittelyssä oli sopimuspalokuntien kiinteistöjen korjaus- ja ylläpitoavustukset vuodelle 2023 sekä sopimuspalokuntien neuvottelukunnan jäsenten nimeäminen ja pelastuslaitoksen omavalvontaohjelma vuodelle 2023.
Tiedote Keski-Uusimaa Pelastustoimi, 8.11.2022 9:12
Varautumisessa tulee huomioida myös veden saatavuus.

Tänä talvena on syytä valmistautua sähkökatkojen varalle

Tänä talvena sähkökatkon todennäköisyys on tavanomaista suurempi haasteellisen energiatilanteen takia. Suunnitellut sähkökatkot voivat kestää pari tuntia, mutta suunnittelemattomiakin sähkökatkoja voi sattua. Varautuminen on hyödyllistä muidenkin häiriötilanteiden varalle.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 7.11.2022 16:18

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen pelastuslautakunnassa 7.11.2022

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen pelastuslautakunnassa 7.11. käsitellään ensihoitoyksiköiden hankinnan periaatteet, HUS-yhtymän ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen yhteistoimintasopimus ensihoitopalvelun ja ensivastetoiminnan järjestämisestä ja pelastuslaitoksen investointisuunnitelma 2023–2027. Lisäksi käsittelyssä on sopimuspalokuntien kiinteistöjen korjaus- ja ylläpitoavustukset vuodelle 2023 sekä sopimuspalokuntien neuvottelukunnan jäsenten nimeäminen ja pelastuslaitoksen omavalvontaohjelma vuodelle 2023.
Tiedote Keski-Uusimaa Pelastustoimi, 3.11.2022 12:35

Loviisa22-pelastustoimintaharjoitus järjestetään joulukuun alussa

Itäisellä Uudellamaalla järjestetään Loviisan ydinvoimalaitokseen liittyvä pelastustoimintaharjoitus 1. joulukuuta 2022. Loviisa22-harjoitus on osa normaalia varautumistyötä säteilyvaaratilanteisiin.
Tiedote Itä-Uusimaa Pelastustoimi, 3.11.2022 10:30
Punainen tietokonehiiri.

Sähköpostiosoitteemme muuttuvat 31.10.2022

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos ottaa käyttöön uudet sähköpostiosoitteet loka-marraskuun vaihteessa.
Tiedote Itä-Uusimaa Pelastustoimi, 31.10.2022 12:51
Suomen pelastajatiimin jäseniä Kreikassa elokuussa 2022: 2. rotaation miehitys sekä paikalliset yhdysupseerit

Auttamalla Kreikkaa saatiin kehittämisideoita maastopalojen sammutukseen Suomessa

Etelä-Savon pelastuslaitokselta osallistui neljä pelastajaa ja sammutusmiestä Kreikan maastopalojen sammutukseen elokuussa. Avunannon lisäksi Kreikasta saatiin kokemusta ja oppeja, joita hyödynnetään maastopalojen sammutuksessa Suomessa.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 28.10.2022 9:59

Viranomaisten pelastustoimintaharjoitus Harjurinteen koululla Loviisassa 2.11.

Loviisan Harjurinteen koululla ja sen ympäristössä voi näkyä hälytysajoneuvoja ja viranomaisia keskiviikkona 2. marraskuuta.
Tiedote Itä-Uusimaa Pelastustoimi, 27.10.2022 10:18
Punaisen liidun esiintyjät Mikkelin teatterin lavalla.

Punainen liitu -esitys tuo nuorten iholle koskettavat tositarinat liikenneonnettomuuksista – tavoitteena on vähentää nuorten liikennevahinkoja

Kaveriporukka takapenkillä voi lisätä nuoren kuljettajan riskinottoa liikenteessä. Rohkeutta ei ole silloin ajaa lujaa vaan vastuullisesti. Mikkelissä järjestetty Punainen liitu -esitys kannustaa nuoria pohtimaan omia valintojaan liikenteessä ja huolehtimaan myös kaverista.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 18.10.2022 17:05
Puolustusvoimien, poliisin ja pelastuslaitoksen edustajia Etelä-Savon paikallispuolustusharjoituksessa Savonlinnassa syyskuussa 2022.

Mahdollisiin häiriöihin tulee varautua myös kotona

Meidän on nykyisin oltava valmiina monenlaisiin Suomen ulkopuolelta tuleviin häiriöihin, joilla pyritään aiheuttamaan yhteiskuntaamme epävakautta. Informaatiovaikuttaminen on jatkuvaa ja erilaisten kyberhyökkäysten määrä on kasvussa. Yhtenä keinona on energiatilanteen horjuttaminen. Etelä-Savon viranomaiset tekevät tiivistä yhteistyötä ja ovat valmistautuneet häiriöihin. Myös asukkaiden on hyvä varautua esimerkiksi sähkön- ja vedenjakelukatkoihin, joita syysmyrskytkin voivat aiheuttaa.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 11.10.2022 8:36

Säästä energiaa turvallisesti

Energian säästö on erityisen ajankohtaista nyt syksyn ja talven aikana. Energian säästämisestä on hyötyä meille kaikille omalta osaltamme mutta myös koko yhteiskunnalle. Lue vinkit turvalliseen energian säästämiseen.
Tiedote Länsi-Uusimaa Pelastustoimi, 4.10.2022 19:06