Somemaratonilla pelastajien työtä tunnetuksi
24 tuntia sometusta kaikilla Stadin Brankkarin sosiaalisen median kanavilla nosti pelastajien ja ensihoitajien työn tunnettuutta.
Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen, siis Stadin Brankkarin, 24 tunnin somemaratonin tavoitteena oli tuoda esille pelastajien ja ensihoitajien työn arkea: näyttää suurelle yleisölle, millaista työ vuorossa on. Seurasimme Kallion 2-vuoroa lauantaiaamusta sunnuntaiaamuun 16.-17. joulukuuta. Sometimme pääasiassa erilaisista työtehtävistä.
Tavoitteena oli paitsi lisätä pelastajien ja ensihoitajien työn tunnettuutta, myös testata, kuinka erilaiset somekanavat toimivat. X (entinen Twitter) on pelastuslaitoksella pääsääntöisesti onnettomuusviestinnän kanava. Facebookissa julkaisemme kuvagallerioita, Instagramissa videopainotteista materiaalia ja tarinoita, storyja.
Uusista kanavista mukana olivat Threads ja BlueSkySocial. Molemmat toimivat tietyllä tapaa pikaviestikanavina: Threads kuvapainotteisempana Instagramin rinnalla ja BlueSkySocial itsenäisenä, hieman X:n tapaisena kanavana. Seuraajamme ottivat kaikki kanavat somemaratonin aikana haltuun. Kaikilla kanavilla seuraajamäärät kasvoivat.
Erityinen hitti somevuorokauden aikana oli niin sanottu hissikeikka. Videolla hissiin jumiin jäänyt perhe päästettiin pälkähästä. Eri kanavilla näyttökertoja tälle videolle tuli yhteensä lähes 700 000. Stadin Brankkarin someseuraajia kiinnostivat myös ensihoidon tehtäväkatsaukset ja eri asemien kuulumiset.
Stadin Brankkarin somemaratonit saavat jatkoa. Missä muodossa ja milloin, siitä kerromme myöhemmin. Kannustamme myös esimerkiksi sopimuspalokuntia vastaavanlaisiin somemaratoneihin: tavoitteemme on yhteinen eli saada lisää pelastajia alalle. Somemaraton on oiva lisä niin sanottuun perussomettamiseen. Tätä kautta alan näkyvyys kasvaa, kuten myös kiinnostus alaa kohtaan.
Onnettomuusviestintä tehdään aina yhdessä pelastustoiminnan johtajan kanssa. Onnettomuusviestintä on tarkoin säädeltyä.