Takaisin

Päivä paloasemalla -tapahtuma keräsi Satakunnassa tuhansia vieraita

Julkaisuajankohta 27.11.2023 17.01
Tiedote
Vierailijoita Rauman uuden paloaseman kalustohallissa

Lauantaina 25.11. vietettiin Päivä paloasemalla -tapahtumaa Satakunnassa yhteensä 28 paloasemalla. Kipakasta pakkasesta huolimatta paloturvallisuudesta kiinnostuneita riitti jokaisella paloasemalla.

Kanta-Porin paloasemalla päivä lähti käyntiin paloasemalle tyypillisellä tavalla, sillä viisi minuuttia ennen tapahtuman alkua aseman sammutusauto sai hälytyksen pieneen tieliikenneonnettomuuteen. Hälytyksestä palattiin kuitenkin pian asemalle, jossa ensimmäiset kävijät pääsivät ihmettelemään tositoimista tulleita palomiehiä sammutusasuineen päivineen. Onneksi hälytykset eivät häirinneet päivää enempää, joten vierailijat pääsivät tutustumaan rauhassa aseman kalustoon asiantuntevassa opastuksessa. Näytteillä olleiden sammutusauton ja ambulanssin lisäksi huomiota keräsi myös aseman museopaloauto vuodelta 1924. Erityisesti perheiden pienimpien huomiota sai osakseen nallen pelastusrata. Palkintona nallen menestyksekkäästä pelastamisesta oli luonnollisesti nalle. Vaikkakin pieni sellainen. 

Raumalla koettiin varsinainen yleisöryntäys, kun avoinna oli kaupungin upouusi paloasema. Nähtävillä asemalla oli sammutusyksikön ja ambulanssin lisäksi muun muassa mönkijä ja nostolavayksikköjä kaksin kappalein. Paikalle saapuneilla siis todellakin riitti nähtävää. Yhdessä Rauman vpk:n kanssa järjestetyssä tapahtumassa tarjoiltiin paloturvallisuusvinkkien lisäksi myös kahvia. Tapahtuma tuskin jätti ketään kylmäksi, sillä hymyjä nähtiin asemalla kutakuinkin jokaisen kävijän kasvoilla. Aina vauvasta vaariin. 

Hymy nähtiin myöskin Rauman paloaseman asemamestari Marko Toivion kasvoilla. 

– Hyvältä näyttää ja ihmisiä riittää. Näyttää siltä, että ihmisiä kiinnostaa, mitä uudella asemalla on, kommentoi Toivio, kun tapahtuma oli ollut käynnissä puolen tunnin verran. 
 

Rauman ja Porin paloasemien ohella tapahtumassa oli mukana sopimuspalokuntia, jotka tarjosivat laajan kattauksen nähtävää ja koettavaa. Esimerkiksi Eurassa nähtiin autonpurkunäytös, Luvialla päästiin harjoittelemaan alkusammutusta, Merikarvialla elvytystä ja Huittisissa tutkittiin niin ison kuin pienenkin paloauton sisältöä.   
 

Päivä paloasemalla -tapahtuma on lähtölaukaus valtakunnalliselle Paloturvallisuusviikolle. Tällä viikolla kannattaakin seurata Satakunnan pelastuslaitoksen somekanavia, joissa julkaistaan joka päivä paloturvallisuusvinkkejä. Viikon huipentaa Palovaroitinpäivä, jolloin on jokaisen syytä tarkastaa palovaroittimensa toimivuus. Haittaa ei myöskään ole pariston vaihtamisesta. 

Uutisteksti: Miika Tuomela - Siviilipalvelusvelvollinen, Satakunnan pelastuslaitos

Satakunta

Uusimmat