Takaisin

Keuruun ja Petäjäveden ensihoitoyksiköt yhdistyvät osittain tammikuussa 2024

Julkaisuajankohta 20.12.2023 9.17
Tiedote
Kuvituskuva

Keuruun iltapäiväpainotteinen ensihoitoyksikkö ja Petäjäveden päiväyksikkö yhdistetään 29.1.2024 yhdeksi yksiköksi, joka on valmiudessa 12 tuntia vuorokaudessa. Keuruun 24/7 valmiudessa oleva yksikkö säilyy ennallaan eikä henkilöstömuutoksia ole suunnitteilla.

Uusi yksikkö on valmiudessa vuoden jokaisena päivänä klo 8–20. Petäjäveden yksikön valmiusaika on tähän asti ollut arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 8–20. Nyt alueen arki-iltavalmiutta lisätään ja toisaalta valmius Keuruun alueen tukemiseen pysyy ennallaan. 

– Toiminnan ja tavoitettavuuden kannalta tavoitteena on siirtää yhdistyneen yksikön asemapaikaksi pysyvästi Petäjävesi. Tähän liittyviä muutostarpeita ja huomioon otettavia seikkoja kartoitetaan parhaillaan, kertoo ensihoitomestari Jukka Ylönen ja tarkentaa:

– Asemapaikka ei kuitenkaan kerro kaikkea. Nykyään ensihoitoyksiköillä ei ole kuntarajoja, vaan toiminta-aluettamme on koko Keski-Suomi, tarvittaessa laajemminkin. Hälytystehtävä voi tulla minne vain ja tehtävät suoritetaan lähimmän tarkoituksenmukaisen yksikön periaatteella. Pihtiputaan yksikkö saattaa siis hoitaa tehtävän Tikkakoskella tai Jyväskylän yksikkö Keuruulla. Tätä toimintaa ohjaa ensihoidon kenttäjohtaja.

Keuruun nykyisen ensihoitoyksikön valmiusaika on ollut arkisin klo 13–21. Se ei ole ollut ihanteellinen tavoitettavuuden eikä työhyvinvoinnin näkökulmasta. Yksikön sijoitus Petäjävedellä on väestöpohjan tavoitettavuutta ajatellen parempi, sillä silloin yksikön toimintasäde on laajempi. Keuruun iltapäiväpainotteisen yksikön viimeinen toimintapäivä on perjantaina 26.1.2024. 

Tekeillä oleva muutos perustuu 1.1.2024 voimaan astuvan ensihoidon palvelutasopäätöksen ehdotukseen ja aloite muutokseen on tullut henkilöstöltä. Suunnitteilla on, että Keuruulta yli jäävä yksikkö siirretään vara-autokäyttöön sekä parantamaan varautumista poikkeustilanteisiin.

Lisätietoja:

Jukka Ylönen, ensihoitomestari, jukka.p.ylonen(at)pelastustoimi.fi, p. 050 352 5458

Keski-Suomi