Takaisin

Helsingin uudet paloautot tehdään pääkaupungin tarpeisiin

Julkaisuajankohta 15.6.2023 12.21
Tiedote
Helsinkiin tulee vuonna 2023 kahdeksan uutta pelastusyksikköä.

Helsingin kaupungin pelastuslaitos ottaa kesän aikana käyttöön kahdeksan uutta pelastusyksikköä, siis paloautoa, ja palomiesslangilla höökiä.

Helsingin kaupungin pelastuslaitos ottaa kesän aikana käyttöön kahdeksan uutta pelastusyksikköä, siis paloautoa, ja palomiesslangilla höökiä. Uudet pelastusyksiköt räätälöidään ja varustetaan pääkaupungin tarpeiden mukaisesti. 

Helsingin pelastuslaitoksen tavoitteena on uusia pelastusyksiköt joka seitsemäs vuosi. Käytössä olleet autot siirtyvät varalle seuraavaksi seitsemäksi vuodeksi, ja lopulta vielä seitsemäksi vuodeksi sopimuspalokuntien käyttöön.

Ensimmäinen uusista höökeistä meni Konalan tammikuussa avatulle asemalle. Muut autot sijoittuvat muun muassa Käpylään, Erottajalle, Malmille ja Mellunkylään.

Helsingin höökit eivät tule niin sanotusti liukuhihnalta. Autoihin tehdään esimerkiksi erilaisia materiaali- ja tilavalintoja kovan käyttöasteen ja tiiviin kaupunkiympäristön vuoksi. Helsinkiin tulevat höökit ovat siis tietyiltä osin käsityönä tehtyjä.

Pelastuslaitoksella on tehty paljon kehitystyötä, jotta kaupungissa kovassa käytössä olevat höökit olisivat mahdollisimman toimivia. Monesti kyseessä on pieniä yksityiskohtia. Esimerkiksi pelastajien toiveiden mukaisesti höökien vetolaatikoihin on kiinnitetty heijastimet.

Myös asemien välisissä yksiköissä on eroja. Esimerkiksi Erottajan aseman uusi hööki on korkeampi kuin muut. Siinä on miehistötilassa taittopenkit antamassa lisää tilaa. Pelastuslaitoksen sukeltajat toimivat pääasiassa Erottajan pelastusasemalta, joten yksikössä on oltava riittävästi tilaa sukellusvarusteisiin pukeutumista varten.

Autot kootaan laitoksen työntekijöiden ohjeiden mukaisesti Sauruksen tehtaalla Säytnätsalossa Jyväskylässä.

Helsinki

Uusimmat