Takaisin

Sisäministeri Räsänen: Turvallisuusviranomaisten järjestelmäympäristö merkittävästi aiempaa turvallisempi

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 12.6.2013 15.28
Tiedote

- Sisäasiainministeriön hallinnonala on nyt kokonaan siirtynyt turvallisuusverkon ja sen palvelujen käyttäjiksi. Turvallisuusverkko on parantanut virastojen tietoliikennevarmuutta ja tietoliikennenopeuksia, totesi sisäministeri Päivi Räsänen puhuessaan turvallisuusverkkohankkeen päätösseminaarissa 12.6.2013.

Hankkeen tehtävänä oli suunnitella turvallinen tietoliikenneverkko ja verkkopalvelut sisäasiainhallinnolle ja erityisesti turvallisuusviranomaisille.

- Sisäisestä turvallisuudesta vastaavana viranomaisena sisäasiainministeriön hallinnonalan tehtävät ovat merkittävästi riippuvaisia tietoverkoista ja tietojärjestelmien toimivuudesta. Esimerkiksi poliisin, Rajavartiolaitoksen ja Hätäkeskuslaitoksen tehtävät liittyvät yhteiskunnan elintärkeisiin toimintoihin, joiden on kyettävä toimimaan kaikissa turvallisuustilanteissa.

- Suomen erityisenä vahvuutena on toimiva ja tehokas viranomaisyhteistyö, joka on Suomessa kansainvälisesti verrattuna korkealla tasolla. Erityisen ainutlaatuista on se, että tässä hankkeessa sisäisestä turvallisuudesta ja ulkoisesta turvallisuudesta vastaavat viranomaiset ovat yhdessä tehneet yhteisen verkon ja palvelujen kokonaisuuden, joka hakee vertaistaan maailmalla.

Räsänen totesi, että turvallisuusverkkohankkeessa tehdyt toimenpiteet ovat merkittävä osa Suomen kyberturvallisuusstrategian toimeenpanoa valtionhallinnossa.

- Sisäisestä turvallisuudesta vastaavien viranomaisten tietojärjestelmäympäristö on nyt merkittävästi aiempaa turvallisempi. Tämä vaikuttaa myös kansalaisten turvallisuuden tunteeseen. Turvallisessa tietojärjestelmäympäristössä suojataan myös kansalaisten henkilötietoja.

Ministerin mukaan turvallisuusverkkopalvelut ovat tuoneet myös kustannustehokkuutta. Ne ovat säästäneet työaikaa ja vähentäneet matkakuluja. Esimerkiksi videoneuvotteluja käytiin turvallisuusverkon kautta viime vuonna yli 99 0000.

Ministerin puhe kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta www.intermin.fi/puheet.

Lisätietoja: erityisavustaja Niklas Andersson, 071 878 8213
 

Uusimmat