Ajankohtaisiin

Sisäministeri Räsänen: Pelastustoimen alueellistamisprojekti on ollut menestys

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 3.9.2014 15.07
Tiedote

Pelastustoimen alueellistamisprojekti toteutettiin kymmenen vuotta sitten koko mannersuomessa. Siirtyminen kuntakohtaisesta järjestelmästä alueelliseen pelastustoimeen oli merkittävä muutos, joka vaati paljon sekä käytännön että hallinnon järjestelyitä ja henkistä sopeutumista uuteen järjestelmään.

- Tänään on selkeästi nähtävissä uudistuksen pelastustoimelle tuomat hyödyt. Pelot ja epäilyt järjestelmän toimivuudesta ovat puolestaan osoittautuneet vääriksi, sanoi sisäministeri Päivi Räsänen pelastustoimen ajankohtaisseminaarissa Jyväskylässä 3.9.

- Pelastustoimen alueellisen järjestelmän toiminnan laatu ja tehokkuus kestää vertailun mihin muuhun valtioon tahansa. On vaikea kuvitella, että sama lopputulos olisi saavutettu entisellä järjestelmällä. Tässäkin yhteydessä on sanottava kiitos teille, joista moni on ollut tätä uudistusta toteuttamassa, hän jatkaa.

Vuoden Palomies Jarkke Lahti haluaa lisätä palomiesten työturvallisuutta

Vieraillessaan Jyväskylässä ministeri Räsänen julkisti myös Vuoden Palomiehen.

- Kunniatehtäväni on julkistaa tässä tilaisuudessa vuoden 2014 palomies. Vuoden Palomieheksi 2014 on valittu jyväskyläläinen paloesimies Jarkke Lahti. Onneksi olkoon!

Lahti on toiminut laaja-alaisesti pelastusalalla niin päätoimisena paloesimiehenä Keski-Suomen pelastuslaitoksella kuin myös sopimuspalokunnassa Jyväskylän VPK:ssa. Hänen panostuksensa palomiesten työturvallisuuden lisäämiseksi ja altistumisen vähentämiseksi Puhdas paloasema -toimintamallin avulla on ollut merkittävää suomalaisessa palokuntakulttuurissa.

- Puhdas paloasema -toimintamallin tavoitteena on terveempi palomies. Lähtökohtana on, että pienin muutoksin voidaan saada lisää terveitä vuosia palomiehille, Räsänen toteaa.

Lisätietoja:
erityisavustaja Markus Kalmi, 0295 488 208


Uusimmat

Kimmo Kohvakka. Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 21.9.2023 14:32
Kolumni
Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 14.9.2023 9:06
Pelastajia menossa sisälle rakennukseen. Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 12.9.2023 10:30