Takaisin

Sisäministeri Päivi Räsänen: Jämijärven tragedian syyt selvitettävä huolellisesti

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 21.4.2014 10.56
Tiedote

Jämijärvellä tapahtui eilen iltapäivällä yksi Suomen siviili-ilmailun pahimmista onnettomuuksista. Onnettomuudessa menehtyi kahdeksan ihmistä.

- Otan osaa uhrien omaisten ja loukkaantuneiden suruun ja järkytykseen, sisäministeri Päivi Räsänen sanoo.

- Jämijärven onnettomuus on tragedia, jonka taustat ja syyt on selvitettävä huolellisesti. Tutkimusten ja selvitysten valmistuttua on aika tehdä johtopäätökset ja ottaa opiksi vastaisuuden varalle, hän toteaa.

Sisäministerin saamien tietojen mukaan pelastustyöt sujuivat onnettomuudessa toivotulla tavalla.

- Onnettomuustilanteen aikana pelastuksen resurssit olivat riittävät, 10 yksikköä, yhteensä 44 henkilöä, ministeri Räsänen kertoo.

Tulipalo levisi lentokoneesta maastoon noin 100m x 100m kokoiselle alueelle. Onnettomuuskohteeseen hälytettiin Satakunnan pelastuslaitoksen yksiköitä Kankaanpäästä, Jämijärveltä ja Laviasta sekä Pirkanmaan pelastuslaitoksen yksiköitä Parkanosta ja Ikaalisista. Paikalle tuli useita poliisipartioita Lounais-Suomen poliisilaitokselta ja Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Maastoetsintöihin osallistuivat poliisi, pelastustoimi, puolustusvoimat ja Rajavartiolaitos. Rajavartiolaitoksen helikopteri ja puolustusvoimien helikopteri antoivat virka-apua maastoetsinnässä. Tykistöprikaatin henkilökuntaa ja varusmiehiä oli eristämässä ja vartioimassa onnettomuusaluetta. SPR:n kouluttamat vapaaehtoiset tarjosivat kriisiapua paikalle saapuneille omaisille.

Lisätietoja: Erityisavustaja Sonja Falk, p. 050 530 4137

Uusimmat