Ajankohtaisiin

Sisäministeri Mykkänen ja Venäjän sisäministeri Kolokoltsev allekirjoittivat sisäministeriöiden yhteistyöohjelman

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 13.11.2018 16.46
Tiedote 128/2018

Sisäministeri Kai Mykkänen ja Venäjän sisäministeri Vladimir Kolokoltsev allekirjoittivat 13. marraskuuta maiden välisen yhteistyöohjelman vuosittaisessa tapaamisessaan, joka tänä vuonna järjestettiin Moskovassa. Yhteistyöohjelman tarkoituksena on tuoda kahdenväliseen poliisi- ja maahanmuuttoasioiden yhteistyöhön jäntevyyttä.

Ohjelmassa on sovittu säännöllisistä yhteistyötapaamisista ministeriöiden eri vastuutahojen kesken. Tapaamisissa voidaan keskustella käytännön yhteistyön kysymyksistä kansainvälisen rikollisuuden torjunnassa, maahanmuuttoasioissa ja esimerkiksi meriturvallisuudessa.

– Suomen ja Venäjän sisäministeriöiden välinen yhteistyö on kehittynyt merkittävällä tavalla kuluneen vuoden aikana. Olen erittäin tyytyväinen, että pääsimme tänään Moskovassa yhdessä arvioimaan työn tuloksia sekä ennen kaikkea vahvistamaan sen tulevia toimintalinjoja, ministeri Mykkänen kiittelee.

Ministeritapaamisen yhteydessä allekirjoitettiin myös poliisiyhteistyöhön liittyvät kahdenväliset alueelliset yhteistyöohjelmat, joilla vahvistetaan esimerkiksi käytännön yhteistyötä huumerikostorjunnassa.

– Alueelliset yhteistyöohjelmat ovat poliisille tärkeitä, koska kansainvälisen vakavan rikollisuuden torjunta edellyttää naapurimaiden viranomaisilta saumatonta yhteistyötä, toteaa poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen, joka Suomen puolelta allekirjoitti yhteistyöohjelmat.

Ministerit allekirjoittivat myös Suomen ja Venäjän maahanmuuttoviranomaisten välisen julkilausuman, jota valmisteltiin kahdenvälisen maahanmuuttotyöryhmän edellisessä tapaamisessa Helsingissä 14. syyskuuta. Julkilausumassa sovitaan maahanmuuttoviranomaisten välisestä jatkotyöskentelystä, joka tähtää muun muassa laittoman maahanmuuton eri muotojen torjuntaan.

Ministeri Mykkäsellä oli Moskovan vierailullaan mahdollisuus myös tavata Venäjän turvallisuusneuvoston sihteeri Nikolai Patruseshev. Keskusteluissa nousivat esille ajankohtaiset ulko- ja turvallisuuspoliittiset kysymykset.

Moskovan vierailullaan ministeri Mykkänen tapasi myös Venäjän hätätilaministeri Jevgeni Zinitshevin ja Venäjän Tutkintakomitean johtaja Aleksandr Bastrykinin. Sisäministeri ja hätätilaministeri keskustelivat Suomen ja Venäjän välisestä pelastuspalveluyhteistyöstä. Esimerkkinä toimivasta yhteistyöstä keskusteluissa oli viime kesän Venäjän metsäpalojen sammutuksessa tehty yhteistyö.

Ministeri Mykkänen piti lisäksi puheen Venäjän presidentillisessä kansantalous- ja julkishallinnon alan akatemiassa kuvernööriohjelmaan osallistuville alueellisille vaikuttajille suomalaisesta demokraattisesta päätöksentekojärjestelmästä.

Lue lisää: Suomi ja Venäjä rakentavat maahanmuuttoyhteistyötä (tiedote 14.9.2018)

Lisätietoja

erityisasiantuntija Katarine Lindstedt, p. 050 342 2825, katarine.lindstedt@intermin.fi

Uusimmat

Kimmo Kohvakka. Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 21.9.2023 14:32
Kolumni
Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 14.9.2023 9:06
Pelastajia menossa sisälle rakennukseen. Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 12.9.2023 10:30